• Conserveren hoofddraagconstructie CS Amsterdam

 • Terug

  Fase 1 van renovatie parkeergarage Arnhem Centraal voltooid.

 • Arnhem fase 1 001
 • De eerste fase van de renovatie van de parkeergarage Arnhem Centraal is afgelopen week voltooid. Fase één is de eerste fase van in totaal drie fases waarin de renovatiewerkzaamheden zijn opgedeeld. De werkzaamheden zijn gestart met het verwijderen van de obstakels. De obstakels zijn in dit geval snelheidsdrempels en waarschuwingspalen. Hierna is de dekvloer van parkeerniveau 4c gesloopt en verwijderd. Nadat de dekvloer is gesloopt en verwijderd is de onderliggende vloer stofvrij gestraald en schoon gezogen. De vloerdelen welke niet bereikbaar waren voor de stofvrij straalunit zijn middels handmatige voorbehandeling met een diamantschuurmachine met afzuiging voorbehandeld.

  Applicatie van het coatingsysteem

  Door deze voorbehandeling is de bestaande ondergrond vrij van vuil, vet en stof. Dit is noodzakelijk omdat er een voldoende ruw en draagkrachtige ondergrond gerealiseerd moet zijn voor het nieuw aan te brengen dekvloer en coatingsysteem. Na de voorbehandeling zijn er enkele hechtsterkte metingen uitgevoerd. De ondergrond moet namelijk een minimale hechtsterkte van 1½ N/mm² hebben. Pas na goedkeuring van de hechtsterkte van de ondergrond is er gestart met het aanbrengen van de pantserdekvloer. Na het aanbrengen van de pantserdekvloer is de vloer stofvrij aangestraald. Vervolgens is de ondergrond voorzien van een primer-, schraap-, flexibel membraan en tot slot de seallaag. Nadat het gehele coatingsysteem is uitgehard zijn de parkeervakken, belijning en pictogrammen aangebracht.

  Fase 2

  De tweede fase van de renovatie van de parkeergarage Arnhem Centraal heeft betrekking tot niveau 4a en 4b. Voor fase twee is een extra ventilatie/afzuig unit geplaatst. De werkzaamheden starten in fase twee ook met het verwijderen van de obstakels. Vervolgens zullen de vervolg stappen van de werkzaamheden hetzelfde verlopen als in de eerste fase van de renovatie werkzaamheden.

  www.werkenbijsealteq.com