Staalconservering

Staalconservering

Door heel Nederland verrichten onze vakspecialisten straal- en/of coatingwerkzaamheden aan bijvoorbeeld bruggen, sluizen en staalconstructies. Door middel van een strakke planning, deskundig advies en een vakkundige aanpak garanderen wij een succes vol verloop ven projecten die bovendien voldoen aan alle kwaliteits,- milieu,- en veiligheidseisen.

Staalconservering op locatie foto 1
Staalconservering op locatie foto 2
Staalconservering op locatie foto 3
Staalconservering op locatie foto 4
Staalconservering op locatie foto 5
Staalconservering op locatie foto 6
Staalconservering op locatie foto 7
Staalconservering op locatie foto 8
Staalconservering op locatie foto 9
Staalconservering op locatie foto 10
Staalconservering op locatie foto 11
Staalconservering op locatie foto 12
Staalconservering op locatie foto 13
Staalconservering op locatie foto 14
Staalconservering op locatie foto 15
Staalconservering op locatie foto 16
Staalconservering op locatie foto 17
Staalconservering op locatie foto 18
Staalconservering op locatie foto 19
Swiper navigation right
Swiper navigation left

Wij beschikken over;

 • meerdere mobile straalunits;
 • mobiele metalliseerapparatuur;
 • mobiele spuitapparatuur;
 • Aaschermmogelijkheden;
 • mobiele afzuigunits waaronder ook afzuiging, verlichting en communicatieapparatuur;
 • mobiele aggregaten.

Disciplines:

 • Mobiel stralen.
 • Mobiel stofvrij stralen door middel van sponge-jet stralen. Dit is een efficiënte en milieuvriendelijke manier om oppervlakten voor te behandelen.
 • Metalliseren.
 • Kwasten en/of airless, hot airless spuiten.
 • Aanbrengen van 1 of meerlaagse coatingsystemen.
 • Brandvertragende  coatingsystemen aanbrengen (30, 60 of 90 minuten).
 • Oplosmiddelvrije coating aanbrengen met hot-spray apparatuur voor bijvoorbeeld in- en uitwendige conservering van tanks en leidingen. Aanbrengen van wikkelband (StopaQ, Kebu).
Projecten

Bekijk meer projecten met staalconservering

Renovatie hefbrug Ter Apel
Onderhoud Coop Himmelb(l)au-paviljoen Groninger museum
Nieuw conserveringssysteem kunstwerk de Kringel
Onderhoud parkeergarage P + R Kralingse Zoom
Een stevig fundament voor een stikstoffabriek
IJpleinveer: een nieuwe brug voor fietsers en voetgangers
Een mooi bruggenseizoen voor SealteQ
SealteQ versterkt FC Groningen: stadionrenovatie van start
Swiper navigation right
Swiper navigation left

Renovatie hefbrug Ter Apel

Op dit moment zijn we met een mooi project bezig voor onze opdrachtgever DJK Structures. In dit project komen veel van onze disciplines samen. De vakspecialisten van SealteQ Noord werken aan Brug Barnflair.

Onderhoud Coop Himmelb(l)au-paviljoen Groninger museum

Als je het Centraal Station van Groningen uitloopt kun je er niet omheen; het Groninger Museum. Een bijzonder gebouw, ontworpen door Alessandro Mendini in samenwerking met andere kunstenaars, vormgevers en architecten. Zo nodigde Mendini drie gastarchitecten uit om ‘eigen’ paviljoens te ontwerpen, zo ook Coop Himmelb(l)au uit Wenen.

Nieuw conserveringssysteem kunstwerk de Kringel

Het van Heekplein is een plein in de binnenstad van Enschede. Dit plein is ontstaan als onderdeel van de naoorlogse stadsvernieuwing. Nu vind je op en rondom dit plein het winkelhart van Enschede. Er zijn veel winkels van bekende winkelketens en elke dinsdag en zaterdag is er markt. Op dit plein staat ook kunstwerk de Kringel.

Onderhoud parkeergarage P + R Kralingse Zoom

Onze vestigingen SealteQ West en SealteQ MCB hebben hun krachten gebundeld bij de uitvoering van een mooi project in Rotterdam. Samen werken zij aan het onderhoud van de parkeergarage P+R Kralingse Zoom. Dit is een grote parkeergarage met 1700 parkeerplaatsen, verdeeld over 6 verdiepingen.

Een stevig fundament voor een stikstoffabriek

Zware stalen constructies en machinefundaties staan stabieler en sterker als de krachten die vrijkomen beter verdeeld worden over hun ondergrond. Dat geldt ook voor de constructies van een nieuwe stikstoffabriek in het Groningse Zuidbroek. SealteQ Noord kreeg de opdracht om alle staalconstructies en machinefundaties van de fabriek te ondergrouten. Een enorme klus die veel flexibiliteit in planning vergt. 

IJpleinveer: een nieuwe brug voor fietsers en voetgangers

Omdat het steeds drukker wordt op de Amsterdamse veerponten over het IJ, besloot de Gemeente Amsterdam een hagelnieuwe fiets- en voetgangersbrug te plaatsen. De specialisten van SealteQ Noord voorzien de nieuwbouwbrug van IJpleinveer van een coatingsysteem én een slijtlaag op het wegdek. Zo gaat de nieuwe brug jaren mee.

Een mooi bruggenseizoen voor SealteQ

Zeker tien bruggen al voorzagen de vakspecialisten van SealteQ van coatings en slijtlagen, in het nog lopende seizoen van 2021. Hagelnieuwe bruggen en bestaande, die toe zijn aan specialistisch onderhoud. We werken voor en met partners of rechtstreeks voor overheden als provincies, gemeenten en Rijkswaterstaat. Door een combinatie van de juiste middelen ter beschikking hebben en jarenlange ervaring, vinden we voor vrijwel iedere brug een oplossing.

SealteQ versterkt FC Groningen: stadionrenovatie van start

De komende twee jaar speelt SealteQ voor FC Groningen. Helaas niet in het eerste elftal; dat laten we graag aan de voetbalprofs over. In april 2021 startten we met de renovatie van de stalen dakconstructie van het stadion in Groningen. Aan het eind van 2022 is het dak van Hitachi Capital Mobility Stadion – in de volksmond nog altijd de Euroborg – voorzien van een nieuwe coating. Projectleider Marcel Vrijs neemt ons mee in de voorbereiding.  

Benieuwd hoe wij u verder kunnen helpen met uw project?

© Copyright SealteQ 2024 Gebouwd door Saam' Marketing uit Groningen