Voetgangersbrug IJburg Amsterdam

In opdracht van de machinefabriek Emmen/Nauta Heeg heeft SealteQ Bergum het stalen gedeelte van de nieuwe voetgangersbrug voor de gemeente Amsterdam gestraald en geconserveerd.

De brug wordt geplaatst in IJburg, gelegen aan het IJmeer in Amsterdam-Oost. Deze bijzondere wijk, gebouwd op een cluster kunstmatige eilanden, staat bekend om haar innovatieve architectuur. De nieuwe voetgangersbrug zal een cruciale verbinding tot stand brengen tussen de Krijn Taconiskade en de Bert Haanstrakade.

De brug wordt gepositioneerd tussen twee bestaande kademuren en zal één pijler in het water hebben, gerealiseerd van beton en omringd door metselwerk. De brug heeft een indrukwekkende lengte van bijna 33 meter en een breedte van 2,8 meter. Het dek wordt afgewerkt met houten planken, voorzien van RVS-antislipstroken, waarin teksten van ‘IJburgers’ zijn gegraveerd. Hierdoor krijgt de brug een uniek karakter.

De vakspecialisten in onze straalcabine in Suameer hebben ervoor gezorgd dat de duurzaamheid en stabiliteit van de brug is gewaarborgd. Het gekozen conserveringssysteem (inclusief schooperen) en de aluminium eindkleur, maakt dat het project uitdagend was. Desondanks hebben we de opdracht met succes weten te volbrengen. Het eindresultaat: een brug die zowel functioneel als esthetisch van hoog niveau is.

Gerelateerde markten

Funderingsherstel in Daalerveen
Bekijk het volgende project

Funderingsherstel in Daalerveen

In een recent project in Daalerveen hebben de vakspecialisten van SealteQ SLS een cruciale rol gespeeld bij het funderingsherstel van een pand dat door ongelijke zettingen en een deels bezweken fundering erg veel schade had. Het probleem in de fundering van de woning vereiste een doordachte aanpak om verdere schade te voorkomen én de bewoners te ontzien tijdens de funderingshersteloperatie.

Benieuwd hoe wij u verder kunnen helpen met uw project?

© Copyright SealteQ 2024 Gebouwd door Saam' Marketing uit Groningen