Erfgoed

Erfgoed bestaat in vele vormen. Daar waar we traditioneel denken aan oude gebouwen en monumenten, is er de laatste jaren ook veel meer aandacht voor ons industriële erfgoed. Het herstellen ervan vraagt naast de gebruikelijke materiaalkennis en kennis van bijbehorende hersteltechnieken, ook veel aandacht voor het behoud van de originele uitstraling van het object.

Erfgoed foto 1
Erfgoed foto 2
Erfgoed foto 3
Erfgoed foto 4
Erfgoed foto 5
Erfgoed foto 6
Erfgoed foto 7
Erfgoed foto 8
Erfgoed foto 9
Erfgoed foto 10
Erfgoed foto 11
Swiper navigation right
Swiper navigation left

Daar waar we geen concessies mogen doen aan de constructieve eigenschappen vanwege de veiligheid van gebruikers, is het behoud van de originele textuur vaak een complicerende factor die veel extra vakmanschap vraagt van onze reparateurs. We gebruiken producten die vaak voor het object of onderdeel speciaal zijn aangepast. In sommige gevallen wordt ook het gereedschap speciaal op maat gemaakt om profileringen en dergelijke exact na te kunnen maken.

SealteQ in beeld

SealteQ Group verlengt de levensduur van beton- en staalconstructies. Dit doen we door innovatieve maatwerkoplossingen te bieden. Zo beschermen we de constructies tegen invloeden van buitenaf en behouden we ze voor de toekomst. SealteQ hecht waarde aan kwaliteit en veiligheid.

Wij realiseren ons dat wij een maatschappelijke rol te vervullen hebben en hanteren dan ook de Sustainable Developement Goals (SDG’s) als kapstok voor ons MVO-beleid. Lees hier meer over onze missie en visie.

Projecten

Bekijk meer projecten met erfgoed

Kelderafdichting in Keramiekmuseum Princessehof
Open monumentendag: monumentale projecten uitgelicht
Lasloods van Rijksmonument NDSM gerenoveerd
Renovatie vuurtoren Scheveningen voltooid
Luchtwachttoren Warfhuizen
Renovatie van de scheepshelling NDSM
Consolidatie Vuurtoreneiland
Swiper navigation right
Swiper navigation left

Kelderafdichting in Keramiekmuseum Princessehof

Eén van de mooie dingen aan ons werk is dat we op allerlei verschillende plekken komen. Zo zijn we op dit moment aan het werk in het prachtige pand van Keramiekmuseum Princessehof, midden in de historische binnenstad van Leeuwarden.

Open monumentendag: monumentale projecten uitgelicht

In het tweede weekend van september openen traditiegetrouw de deuren van duizenden monumenten in Nederland. Het is dan Open Monumentendag. Ter ere van al die monumenten zetten wij er een aantal op een rijtje. Het zijn projecten waaraan de vakspecialisten van SealteQ meewerkten in de afgelopen jaren. De renovatie en het onderhoud van monumenten vergt namelijk nogal wat specialistische kennis. Expertise die bij SealteQ, door onze jarenlange ervaring in beton- en staalconservering, inmiddels ruimschoots aanwezig is.

Lasloods van Rijksmonument NDSM gerenoveerd

SealteQ heeft in opdracht van BMB Ontwikkeling en Regiobouw verschillende betonreparaties uitgevoerd aan de lasloods van het Rijksmonument NDSM. Hiermee blijft de status als cultureel erfgoed behouden.

Renovatie vuurtoren Scheveningen voltooid

Na oplevering van de vuurtoren op Vlieland is de vuurtoren van Scheveningen ook door SealteQ opgeleverd aan Rijkswaterstaat. De renovatiewerkzaamheden lagen gedurende een lange tijd stil in verband met de aangetroffen Chroom-6 in de oude coating van de vuurtoren. De werkzaamheden die startte in de zomer van 2018 hadden in oktober klaar moeten zijn, maar werden pas in mei 2019 hervat. De vuurtoren in Scheveningen was echter niet de enige vuurtoren waar Chroom-6 is aangetroffen. In vier andere vuurtorens, die ook door SealteQ zijn behandeld, is namelijk ook Chroom-6 aangetroffen in de oude coating. De vuurtorens in Burgh Haamstede, Egmond aan Zee en Noordwijk zijn allemaal nader onderzocht op Chroom-6. Hierdoor kwamen de werkzaamheden bij deze vuurtorens ook stil te liggen om gezondheidsrisico’s uit te sluiten.

Luchtwachttoren Warfhuizen

SealteQ voert in opdracht van Brands Bouw en Onderhoud B.V. werkzaamheden uit aan de luchtwachttoren bij Warfhuizen.

Renovatie van de scheepshelling NDSM

SealteQ heeft onlangs in opdracht de Y-helling van voormalig scheepswerf NDSM gerenoveerd. NDSM was een scheepswerf die heeft bestaan tussen 1894 en 1978. De Y-helling is mede door SealteQ gerenoveerd om na 3 jaar weer in gebruik genomen te worden als festivallocatie. Met een uitzicht over de skyline van Amsterdam aan de oever van het IJ is de locatie met recht een mooie plek voor een festival te noemen.

Consolidatie Vuurtoreneiland

Na renovatie van forteiland Pampus werd de expertise van SealteQ gevraagd voor de consolidatie van het Vuurtoreneiland. Staatsbosbeheer heeft ca. 3 jaar geleden de markt benaderd tot behoud en exploitatie van dit cultureel erfgoed. De ondernemers B. Boswijk en S. Overeinder hebben met de technische ondersteuning van SealteQ deze marktconsultatie gewonnen.

Benieuwd hoe wij u verder kunnen helpen met uw project?

© Copyright SealteQ 2024 Gebouwd door Saam' Marketing uit Groningen