Industrie

Industrie

SealteQ is al 50 jaar actief in de industrie als gecertificeerd partner in beton- en staalconservering. Een grote groep industriële ondernemingen vindt jaarlijks zijn weg naar de multidisciplinaire diensten van de SealteQ Group.

Of het nu gaat om:

  • mechanisch, antistatische en/of chemisch bestendige vloeren;
  • lekkagevrije (kelder)ruimtes;
  • brandvertragende maatregelen;
  • chemicaliën resistente opvangvoorzieningen;
  • gevels die beschermd moeten zijn tegen de invloeden van de elementen.

Het zijn allemaal specialistische werkzaamheden die horen bij de core business van de SealteQ Group.

Veiligheidsmaatregelen industrie

Werken in een omgeving waar al gewerkt en/of geproduceerd wordt, betekent dat er strenge veiligheidseisen worden gesteld aan de manier van werken en het gebruik van materialen.  Wij hebben ruime ervaring in het werken in een industriële omgeving, grote kennis van de aantastingsmechanismen van beton en staal en zijn in het bezig van het VCA P-certificaat.

Beheer- en onderhoudsplannen

Beheer- en onderhoudsplannen (TCO) zijn een gebruikelijke leidraad bij de uitvoering van onze werkzaamheden. SealteQ adviseert, budgetteert en voert de operatie uit. Wij zorgen voor een technische integriteit van de installaties zodat veiligheid, beschikbaarheid en rentabiliteit voor u de toegevoegde waarden zijn.

Projecten

Bekijk onze projecten in de markt Industrie

Conservering staalconstructie (5000 m2)
Aanbrengen Ucretevloer in Hengelo
Betonreparatie en -renovatie bij Twence in Hengelo
Tanks conserveren in de cabine van SealteQ MCB Bergharen
Een stevig fundament voor een stikstoffabriek
Veiligheid voorop in een parkeergarage van Shell
Tata steel: technische ruimte wordt versterkt
Stuiterende heftrucks op staalvezelbetonvloeren zijn verleden tijd
Swiper navigation right
Swiper navigation left

Conservering staalconstructie (5000 m2)

In opdracht van Arendsen Steel uit Ulft zijn de vakspecialisten van SealteQ MCB druk bezig met de conservering van een grote staalconstructie van circa 5000m2 materiaaloppervlakte.

Aanbrengen Ucretevloer in Hengelo

Zoveel mogelijk grondstoffen en energie uit afval, biomassa en zon halen. Dat is waar de medewerkers van afvalverwerkingsbedrijf Twence elke dag mee bezig zijn. Bij Twence staat een duurzame, circulaire en biobased samenleving centraal.

Betonreparatie en -renovatie bij Twence in Hengelo

Afgelopen week waren onze vakspecialisten aan het werk bij afvalverwerkingsbedrijf Twence in Hengelo. Bij Twence staat een duurzame, circulaire en biobased samenleving centraal. Dankzij innovaties en nieuwe technieken brengen zij uit afval en biomassa steeds meer grondstoffen terug in de kringloop.

Tanks conserveren in de cabine van SealteQ MCB Bergharen

SealteQ heeft twee straal- en spuitcabines in Nederland. Eén in Bergum en één in Bergharen. In die cabines voeren wij de meest uitgebreide en complexe conserveringswerkzaamheden in eigen beheer uit.

Een stevig fundament voor een stikstoffabriek

Zware stalen constructies en machinefundaties staan stabieler en sterker als de krachten die vrijkomen beter verdeeld worden over hun ondergrond. Dat geldt ook voor de constructies van een nieuwe stikstoffabriek in het Groningse Zuidbroek. SealteQ Noord kreeg de opdracht om alle staalconstructies en machinefundaties van de fabriek te ondergrouten. Een enorme klus die veel flexibiliteit in planning vergt. 

Veiligheid voorop in een parkeergarage van Shell

In het centrum van Den Haag renoveert SealteQ Ivacon een ondergrondse parkeergarage van Shell, in opdracht van haar vastgoedbeheerder Sodexo. Het is een logistieke uitdaging, in het drukke centrum van een grote stad. Die gaan we graag aan, op een veilige manier. Want in de aandacht voor veiligheid en het belang ervan, vinden SealteQ en Shell elkaar goed.

Tata steel: technische ruimte wordt versterkt

Werken in de warmte: met het juiste materiaal gaan we ook die uitdaging niet uit de weg. We werken ruim acht maanden in een ruimte waar de temperatuur oploopt tot meer dan 35 graden. SealteQ Ivacon versterkt namelijk een technische ruimte bij staalproducent Tata Steel in IJmuiden. Door lekkages van koelwater is het beton en wapeningsstaal aangetast. Omdat losrakende stukken beton materiële schade of persoonlijke letsel kunnen veroorzaken, moest dit natuurlijk zo snel mogelijk worden aangepakt.

Stuiterende heftrucks op staalvezelbetonvloeren zijn verleden tijd

Welke eigenaar of gebruiker van grote magazijnen kent de problemen met staalvezelbetonvloeren niet? Scheuren in vloeren, niveauverschillen en vloerdelen die omhoog staan en schotelen. Heftrucks stuiteren over de vloer. Slecht voor de rug van de bestuurder én voor de banden. Ook ontstaat regelmatig schade aan goederen. Met onze zelfontwikkelde innovatieve reparatiemethode is dat verleden tijd. De innovatie ontstond vanuit onze vestiging West en onze jarenlange ervaring in industrie en infra. Door de methode voeren we snel en met weinig (stof)overlast reparaties uit aan staalvezel betonvloeren.

Benieuwd hoe wij u verder kunnen helpen met uw project?

© Copyright SealteQ 2024 Gebouwd door Saam' Marketing uit Groningen