Onze technologie voor vloer ophogen is geschikt voor diverse soorten betonnen vloeren, van industriële tot residentiële vloeren. Of het nu gaat om een grote fabrieksvloer, een commerciële ruimte of zelfs een kleine keukenvloer, ons proces van vloerliften met SLS-polymeerschuim kan worden aangepast aan uw specifieke behoeften. Onze vakspecialisten voeren eerst een grondige inspectie uit om de geschiktheid van uw vloer te beoordelen en stellen vervolgens een plan op dat specifiek is afgestemd op uw situatie.
Zwaar belaste vloeren ophogen
Meestal hoeven zware stellingen en machines niet verplaatst te worden als de vloer wordt geïnjecteerd. In veel gevallen is het mogelijk om deze grote lasten mee te liften. Als het nodig is, kunnen vloeren ook in delen worden gelift. Hierdoor is het mogelijk om deels door te werken op vloerdelen die nog niet behandeld worden.
Hoe werkt het proces van vloerliften met SLS-polymeerschuim precies?
Ons proces omvat grondige inspectie, voorbereiding van de site, injectie van het polymeerschuim en nauwkeurige controle van de vloerhoogte.
We beginnen met een grondige inspectie van de vloer om de omvang van de verzakkingen te bepalen en eventuele structurele problemen te identificeren. Vervolgens bereiden we de site voor door alle obstakels te verwijderen. Het polymeerschuim wordt geïnjecteerd rechtstreeks onder de vloer, waardoor deze geleidelijk wordt opgetild naar de oorspronkelijke hoogte. Indien nodig is het mogelijk om de ondergrond vanuit een bepaalde diepte te injecteren waardoor er ook diepstabilisatie plaatsvind. Ten slotte controleren we de vloerhoogte nauwkeurig waar nodig bij te injecteren om ervoor te zorgen dat deze gelijkmatig en uniform is.
Is de betonnen vloer beschadigd, dan voeren wij ook betonreparatie voor u uit. Het constructief injecteren van beton is de techniek die we hiervoor inzetten. Scheuren, lekken of andere beschadigingen in beton worden hersteld door middel van injectie van speciale laag visceuze 2 componenten epoxy harsen. Deze materialen worden geïnjecteerd in de scheuren om ze te vullen en de structuur van de betonconstructie te versterken.
Hoelang duurt het voordat de vloer weer volledig belast kan worden na het liften?
Na het liften van de vloer met SLS-polymeerschuim kan de vloer al na 15 minuten voor 90% belastbaar zijn. Dit betekent dat u snel weer aan het werk kunt en minimale downtime ervaart. Dit snelle uithardingsproces maakt het mogelijk om uw bedrijfsactiviteiten zo snel mogelijk te hervatten, waardoor u tijd en geld bespaart.
Wat zijn de kosten van vloerliften in vergelijking met het vervangen van een betonnen vloer?
De kosten van vloerliften zijn aanzienlijk lager dan die van het vervangen van een betonnen vloer. Het proces van vloerliften is veel minder arbeidsintensief en vereist geen sloopwerk of verwijdering van de bestaande vloer. Hierdoor bespaart u niet alleen geld op arbeidskosten, maar ook op materialen en tijd.
Wat zijn de milieueffecten van het gebruik van SLS-polymeerschuim voor vloerliften?
SLS-polymeerschuim is milieuvriendelijk en heeft geen schadelijke PFAS-verbindingen. Het is goedgekeurd voor contact met drinkwater en minimaliseert de verstoring van de omgeving. Door zijn lage gewicht en isolerende werking draagt het bij aan een duurzame oplossing. Bovendien is het proces van vloerliften met SLS-polymeerschuim veel minder invasief dan het vervangen van een betonnen vloer, wat resulteert in minder afval en een lagere ecologische voetafdruk.
Duurzaam en isolerend
SLS-polymeerschuim heeft een isolerende werking en is milieuvriendelijk. Het soortelijk gewicht is 52 kg/m3. Het uitgeharde product is 30 keer lichter dan zand (droog zand heeft een soortelijk gewicht van 1500 kg/m3). Wanneer de holle ruimtes worden geïnjecteerd met SLS-polymeerschuim, heeft dit een laag ontlastend effect op de ondergrond omdat het zo licht is. Dit verkleint de kans op nieuwe zettingen in de toekomst.
Voorkom veiligheidsrisico’s
Verzakte betonnen vloeren vormen een ernstig veiligheidsrisico in industriële faciliteiten, commerciële panden en woningen. Oneffen oppervlakken en struikelgevaren kunnen leiden tot ongelukken en letsel onder werknemers, klanten of bewoners.
Over SealteQ
SealteQ hecht waarde aan kwaliteit en vakmanschap. Daarom zijn al onze werkmaatschappijen gecertificeerd volgens een geïntegreerd kwaliteitssysteem. Onze activiteiten voldoen aan de hoogste standaarden. Bekijk onze behaalde certificaten.
Als lid van de Vakgroep Gecertificeerde Beton Reparatiebedrijven (VBR) zetten we ons in voor duurzaamheid, veiligheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen.
SealteQ erkent haar maatschappelijke rol en streeft naar een positieve bijdrage. Daarom hanteren we de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties als leidraad voor ons MVO-beleid. Onze focus ligt op drie SDG’s, waarbij we actief bijdragen aan een betere wereld tegen 2030.
Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op.