Renovatie postkantoor Den Helder

In de pittoreske stad Den Helder, waar de zeelucht zich vermengt met een rijke geschiedenis, verrijst een nieuw hoofdstuk van restauratie en vernieuwing. Het voormalige postkantoor ondergaat momenteel een grondige metamorfose dankzij de expertise en het vakmanschap van SealteQ, in opdracht van het aannemingsbedrijf A. Tuin.

Het postkantoor werd begin jaren ’60 gebouwd. Na de sloop van de voormalige publiekshal, werd een zeldzame communicatiebunker zichtbaar. Deze was in de Tweede Wereldoorlog onderdeel van de verdedigingslinie van de bezetter: de Atlantikwall. In de jaren ’60 werd tijdens het hoogtepunt van de Koude Oorlog de bunker benoemd tot schuilkelder bij een eventuele aanval van de Sovjet-Unie.

De renovatie, geleid door de vakkundige handen van SealteQ, omvat de omvorming van het eens zo bedrijvige postkantoor tot een reeks verfijnde wooneenheden. Het project, waarbij enkel de betonconstructie behouden blijft, vergt een zorgvuldige aanpak en doordachte technieken om de integriteit van het historische gebouw te behouden, terwijl het wordt verrijkt met moderne voorzieningen en esthetiek.

Het traject naar verwezenlijking begint met een diepgaande voorbereiding en reiniging van de ondergrond. Met hogedruk waterreiniging worden vervuilingen en losse delen verwijderd, waardoor een solide basis wordt gecreëerd voor verdere restauratiewerkzaamheden.

De volgende stap, het herstel van betonschades, is een delicaat proces dat de expertise van SealteQ volledig tot uiting brengt. Beschadigde delen worden zorgvuldig verwijderd en reparatiemortel wordt nauwkeurig aangebracht, terwijl het wapeningsijzer wordt behandeld en beschermd om de structurele integriteit te waarborgen.

Na deze grondige restauratiewerkzaamheden wordt de betonnen ondergrond voorzien van een hoogwaardig coatingsysteem, dat niet alleen beschermt tegen de elementen, maar ook bijdraagt aan de esthetische uitstraling van het gerenoveerde gebouw. Elk detail wordt met uiterste precisie behandeld, van het aanbrengen van dekkende lagen coating tot het zorgvuldig afwerken van de oppervlakken.

Het resultaat van deze inspanningen is een meesterwerk van restauratie en vernieuwing, waar het rijke verleden van het postkantoor harmonieus samensmelt met hedendaagse luxe en comfort. In het markante gebouw, ooit het epicentrum van postactiviteiten, wordt nu nieuw leven ingeblazen als een oase van modern wonen en welzijn.

Terwijl de bouwwerkzaamheden vorderen, blijft SealteQ zich inzetten voor het behoud van de historische waarde en architectonische pracht van het voormalige postkantoor in Den Helder.

Zwembadrenovatie bij De Hege Gerzen in Oudemirdum
Bekijk het volgende project

Zwembadrenovatie bij De Hege Gerzen in Oudemirdum

SealteQ Heerenveen heeft recent met succes een belangrijk renovatieproject afgerond in opdracht van de gemeente De Fryske Marren. Het project betrof het zwembad bij recreatiegebied De Hege Gerzen te Oudemirdum, waar de coating op verschillende plaatsen losliet en slijtage vertoonde. Ook de bovenrand van de zwembadomranding was grotendeels losgeraakt.

Benieuwd hoe wij u verder kunnen helpen met uw project?

© Copyright SealteQ 2024 Gebouwd door Saam' Marketing uit Groningen