Ondergrouten

Ondergrouten

Het krimpvrij aangieten, ondersabelen en grouten van dynamische machineonderdelen op betonfundaties is een hoogwaardig specialisme. De trillingen die voortkomen uit de machine/motor, pomp en compressor moeten helemaal overgebracht worden naar het onderliggende betonfundament. Een precisieklus gegeven de hoge economische waarde van veelal het te ondergrouten equipement.

Ondergrouten foto 1
Ondergrouten foto 2
Ondergrouten foto 3
Ondergrouten foto 4
Swiper navigation right
Swiper navigation left

Specialist in de olie- en gasindustrie

SealteQ beschikt over de expertise om het complete pakket, van ondergrondvoorbereiding tot het plaatsen van de bekisting en de uiteindelijke grouting van het equipement uit te voeren. Naast krimparme cementgietmortel zijn de krimpvrije epoxymortels toepasbaar. De beheersing van de klimatologische omstandigheden bij (epoxy)mortels is evident. Ook hierin heeft SealteQ een sterk adviserende rol naar haar opdrachtgevers. Als het gaat om het ondergieten van compressorinstallaties in de olie- en gasindustrie hebben we een lange referentielijst.

Projecten

Bekijk meer projecten met ondergrouten

Een stevig fundament voor een stikstoffabriek
Verankeren en ondergieten van een stoomturbine en condensator
SealteQ biedt supervisie bij het ondergrouten van 10-MAN generatoren in Honduras
Swiper navigation right
Swiper navigation left

Een stevig fundament voor een stikstoffabriek

Zware stalen constructies en machinefundaties staan stabieler en sterker als de krachten die vrijkomen beter verdeeld worden over hun ondergrond. Dat geldt ook voor de constructies van een nieuwe stikstoffabriek in het Groningse Zuidbroek. SealteQ Noord kreeg de opdracht om alle staalconstructies en machinefundaties van de fabriek te ondergrouten. Een enorme klus die veel flexibiliteit in planning vergt. 

Verankeren en ondergieten van een stoomturbine en condensator

In Amsterdam wordt een nieuwe centrale gebouwd. Met de bouw hiervan kan AEB Amsterdam het tweevoudige aan duurzame warmte leveren aan het warmtenet van Amsterdam. Met de techniek in het winnen van warmte wordt circa 67.000 ton CO2 uitstoot per jaar vermeden (bron: AEB Amsterdam).

SealteQ biedt supervisie bij het ondergrouten van 10-MAN generatoren in Honduras

SealteQ is benaderd door Goltens Rotterdam B.V. om begeleiding te bieden bij het ondergrouten van 10 MAN-generatoren. De werkzaamheden zijn uitgevoerd door lokaal personeel onder supervisie van SealteQ. Wanneer alle werkzaamheden zijn voltooid. Zullen de 10 MAN-generatoren met een gewicht van 160.000 kilo per stuk, geleverd door MAN Energy Solutions. De stad La Ceiba te Honduras kunnen voorzien van 87 megawatt elektriciteit.

Benieuwd hoe wij u verder kunnen helpen met uw project?

© Copyright SealteQ 2023 Gebouwd door Saam' Marketing uit Groningen