Betonrenovatie

Betonrenovatie

Betonrenovatie is een oplossing voor betonschade. Betonrenovatie zorgt voor duurzaam behoud van betonconstructies door verbeteringen aan te brengen in beschadigd beton. Deze verbeteringen verlengen niet alleen de levensduur van het beton, maar dragen ook bij aan de duurzaamheid van bouwwerken door veroudering en verval te verminderen.

Betonrenovatie foto 1
Betonrenovatie foto 2
Betonrenovatie foto 3
Betonrenovatie foto 4
Swiper navigation right
Swiper navigation left

Het belang van betonrenovatie

Veel gebouwen zijn van beton gemaakt. Na een tijdje kan beton kwetsbaar worden, door betonrot, het verroesten van de wapening (de stalen versterking in het beton) of door water dat in het beton stroomt. Betonrenovatie is niet alleen nodig om schade die direct te zien is te herstellen, maar ook om de structuur van het beton te verstevigen. Op die manier voorkom je andere problemen met het beton, zoals bijvoorbeeld wapeningscorrosie.

Betonrenovatie technieken

Betonrenovatie omvat verschillende technieken die niet alleen gericht zijn op het herstellen van zichtbare schade, maar ook op het versterken en beschermen van betonconstructies. Hieronder bespreken we enkele van de innovatieve betonrenovatie technieken die SealteQ hanteert om duurzame oplossingen te bieden.

Betoninjectie

Bij betonrenovatie wordt betoninjectie als techniek gebruikt. Dit betekent dat een speciaal product in het beton wordt gespoten om het te repareren en waterdicht te maken. Hiermee worden niet alleen zichtbare scheuren gerepareerd, maar wordt ook voorkomen dat water de wapening (de versterking in het beton) beschadigt. Deze methode voldoet aan internationale regels voor het behouden van beton, zoals EN 1504.

Beton versterken

Het versterken van beton zorgt voor een veilig en stabiel bouwwerk. SealteQ past verschillende technieken toe om beton te versterken, bijvoorbeeld koolstoflijmwapening. Bij koolstoflijmwapening wordt lijm aan de buitenkant van het bouwwerk toegevoegd, zodat deze sterker wordt. Deze techniek volgt regels, zoals NEN 8700 en het Bouwbesluit.

Beton beschermen

Om beton te beschermen tegen slijtage, chemische schade of carbonatatie wordt betoncoating toegevoegd aan beton. Carbonatatie is als zuurstof en lucht reageren met beton, waardoor het langzaam zwakker wordt. SealteQ gebruikt coatings van hoge kwaliteit voor verschillende bouwwerken, bijvoorbeeld vloeistofdichte vloeren, bruggen en parkeergarages, om duurzaamheid te verzekeren. Deze coatings zijn als een beschermende laag, waardoor het beton beter beschermd is tegen invloeden van buitenaf en langer meegaat.

Kathodische bescherming

Voor beton met sterk verroeste wapening is kathodische bescherming de oplossing. SealteQ voert kathodische bescherming uit volgens de regels van CUR 45 en NEN 12696. Zink (een soort metaal) wordt vastgemaakt aan de wapening, zodat de wapening minder snel roest en langer meegaat. Daarnaast worden bij kathodische bescherming elektrische stromen gebruikt om verdere roestvorming te voorkomen. Deze technieken vertragen het roestproces en beschermen het beton tegen verdere schade.

Betonrenovatie door SealteQ

SealteQ zet zich in voor kwaliteit, veiligheid en innovatie. Met ruim 50 jaar ervaring en meer dan 250 vakspecialisten verspreid over 7 vestigingen, biedt SealteQ oplossingen op maat voor alle bouwwerken van beton en staal. Onze experts werken volgens de nationaal en internationaal afgesproken regels, zoals BRL 3201. Ze onderzoeken eerst de oorzaak van de betonschade en gebruiken dan de beste methode om het beton te renoveren.

 

Wilt u meer weten over betonrenovatie, betonreparatie of onze technieken? Neem gerust contact met ons op of lees meer over ons.

Projecten

Bekijk meer projecten met betonreparatie en -renovatie

Herstelwerkzaamheden balkons flatgebouw Tuynenburg

Herstelwerkzaamheden balkons flatgebouw Tuynenburg

In opdracht van Coen Hagedoorn Bouw hebben de vakspecialisten van SealteQ Ivacon zich beziggehouden met het uitvoeren van herstelwerkzaamheden aan de balkons van flatgebouw Tuynenburg in Rotterdam.

Benieuwd hoe wij u verder kunnen helpen met uw project?

© Copyright SealteQ 2024 Gebouwd door Saam' Marketing uit Groningen