Grondstabilisatie

Grondstabilisatie

Wanneer de grond onder bijvoorbeeld spoorwegen, snelwegen, kunstwerken en landingsbanen onstabiel is, kunnen er zettingen en schade aan deze constructies ontstaan. Als de korrelgrootte van de grondlagen onder deze constructies goed is, dan kunnen we dit herstellen door de grondlagen te injecteren met SLS-polymeerschuim. Zo wordt het draagvermogen van de grond verhoogd en kan daarna de constructie gestabiliseerd worden

Grondstabilisatie foto 1
Grondstabilisatie foto 2
Grondstabilisatie foto 3
Grondstabilisatie foto 4
Grondstabilisatie foto 5

Grondstabilisatie met SLS-polymeerschuim en SLS-soil

Het twee componenten SLS-polymeerschuim is ontworpen voor gebruik in droge en natte omstandigheden. SLS heeft verschillende SLS-soil producten die ook veel dieper gelegen grondpakketten kunnen stabiliseren. Aan de hand van sonderinggegevens wordt de korrelgrootte per grondlaag bepaald en geclassificeerd. Vervolgens wordt bepaald welk SLS-soil product wordt toegepast per laagdiepte.

Toepassingen

  • snelwegen;
  • spoorwegen;
  • stootplaten;
  • landingsbanen;
  • zinkgat (sinkhole) sanering;
  • opritten;
  • onstabiele grond.

Duurzaam en milieuvriendelijk

SLS-polymeerschuim is milieuvriendelijk en is goedgekeurd voor contact met drinkwater. Ook heeft het geen PFAS-verbindingen. Het uitgeharde product is 20 tot 30 keer lichter (52 – 80 kg/m3) dan zand (droog zand heeft een soortelijk gewicht van 1500 kg/m). Wanneer grondpakketten worden geïnjecteerd met SLS-polymeerschuim, heeft dit een laag ontlastend effect op de ondergrond omdat het zo licht is. Dit verkleint de kans op nieuwe zettingen in de toekomst. SLS-soil producten voor veel dieper gelegen grondpakketten hebben een ultra lage viscositeit, zetten minimaal uit, is waterreactief en verplaatst water. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Projecten

Bekijk meer projecten met grondstabilisatie

SealteQ SLS injecteert zeedijk Farmsum
Grondstabilisatie door middel van injectietechnieken voor Combinatie Herepoort
SLS-polymeerschuim stabiliseert ondergrond langs snelweg A12

SealteQ SLS injecteert zeedijk Farmsum

Een prachtige werkplek voor de vakspecialisten van SealteQ SLS deze week. Zij waren de afgelopen dagen namelijk te vinden op de zeedijk in Farmsum.

Grondstabilisatie door middel van injectietechnieken voor Combinatie Herepoort

In het weekend van 24, 25 en 26 februari heeft Combinatie Herepoort onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd aan de langsvoeg van een deel van de tijdelijke ringweg. Onderdeel van deze onderhoudswerkzaamheden is het stabiliseren van de onderliggende fundering en gewapende grondconstructie door middel van injectietechnieken.

SLS-polymeerschuim stabiliseert ondergrond langs snelweg A12

Onze dienst Waterproofing SLS stabiliseert de ondergrond van verschillende kunstwerken bij snelweg A12, in de omgeving van Bunnik. Dat doen we in opdracht van BAM. We injecteren de ondergrond bij onder andere de Kromme Rijn, de Ecotunnel en verschillende viaducten met SLS-polymeerschuim. De ondergrond wordt hierdoor gestabiliseerd opgevuld en verdicht.

Benieuwd hoe wij u verder kunnen helpen met uw project?

© Copyright SealteQ 2023 Gebouwd door Saam' Marketing uit Groningen