Betoninjectie

Betoninjectie

Betoninjectie is een methode voor het beschermen, versterken en repareren van beton. Onze expertise in betoninjectie biedt doeltreffende oplossingen voor het herstellen van scheuren in beton, het verhogen van waterdichtheid en het verbeteren van de structurele integriteit van betonconstructies.

Betoninjectie foto 1
Betoninjectie foto 2
Betoninjectie foto 3
Betoninjectie foto 4
Betoninjectie foto 5
Betoninjectie foto 6
Betoninjectie foto 7
Betoninjectie foto 8
Betoninjectie foto 9
Betoninjectie foto 10
Betoninjectie foto 11
Betoninjectie foto 12
Swiper navigation right
Swiper navigation left

SealteQ is één van de grondleggers in Nederland als het gaat om de ontwikkeling en gespecialiseerde uitvoering van het waterdicht injecteren. Met onze technieken en materialen zorgen we voor duurzaam behoud van beton. Onze methoden zijn geschikt voor zowel grote als kleine projecten.

Er zijn twee soorten betoninjectie:

  • Beton afdichtend injecteren (waterbestendig)
  • Constructief injecteren van beton

Beton afdichtend injecteren

Beton is van nature poreus, wat betekent dat het water kan absorberen en doorlaten. Dit kan leiden tot problemen zoals lekkage, vochtproblemen, en zelfs structurele schade als gevolg van bevriezing en dooi of corrosie van wapeningsstaal.

Door het injecteren van waterdichte materialen in het beton, zoals harsen of hydrofobe chemicaliën, kunnen de poriën worden opgevuld en de capillaire werking verminderd worden. Hierdoor wordt de doorlaatbaarheid van het beton verminderd en wordt de waterdichtheid verbeterd. Dit kan helpen om de levensduur van de betonnen structuren te verlengen en schade als gevolg van vocht te voorkomen. Kosten voor betonreparatie of betonrenovatie worden hierdoor geminimaliseerd. Dit proces wordt toegepast bij ondergrondse constructies, zoals kelders (kelderafdichting), tunnels, parkeergarages, en bij het herstellen van betonschade.

Betonwanden onder de grondwaterspiegel

SealteQ biedt een oplossing voor het waterdicht maken van betonwanden onder de grondwaterspiegel. Dit doen we met onze poly-acrylaatgel en/of poly-urethaan injectietechniek. Deze methode is ideaal voor omstandigheden waar goede hechting in vochtige omgevingen en weerstand tegen grondwaterdruk vereist zijn.

Ons poly-acrylaatgelproduct bestaat uit meerdere componenten en kan snel uitharden – verschillend van 15 minuten tot slechts 5 seconden. We injecteren het poly-acrylaat achter de betonnen wand, waar het een sterk ‘gelscherm’ vormt. Afhankelijk van de specifieke constructie en ondergrond, passen we de keuze van acrylaatgel aan, verschillend van zeer stijve tot meer flexibele opties, om optimale waterdichtheid te garanderen. Daarnaast kunnen poly-urethaan harsen worden ingezet in scheuren en/of dilatatievoegen te stoppen.

Constructief injecteren van beton

Het constructief injecteren van betonconstructies is een techniek waarbij scheuren, lekken of andere beschadigingen in beton worden hersteld door middel van injectie van speciale laag visceuze 2 componenten epoxy harsen. Deze materialen worden geïnjecteerd in de scheuren om ze te vullen en de structuur van de betonconstructie te versterken. Het doel is om de duurzaamheid en stabiliteit van het beton te verbeteren en verdere schade te voorkomen. Dit proces helpt om de levensduur van de betonconstructie te verlengen en de integriteit ervan te herstellen.

SLS-polymeerschuim

SLS- polymeerschuim wordt gebruikt voor grondstabilisatie en funderingsherstel. Wanneer de grond onder snelwegen, landingsbanen of gebouwen instabiel is, kan er schade aan deze constructies ontstaan. Door de grondlagen te injecteren met SLS-polymeerschuim, wordt het draagvermogen van de grond verhoogd. Op die manier kan de constructie gestabiliseerd worden.

Deze injectiemethode wordt ook gebruikt voor vloerliften. Dit is het liften van betonvloeren van loodsen, bedrijfshallen, distributiecentra en keukenvloeren, bijvoorbeeld.

SLS-polymeerschuim is erg licht. Het is 30 keer lichter dan zand. SLS-polymeerschuim is 52 kg/m³ terwijl zand 1500 kg/m³ is. Hierdoor is het erg geschikt voor grondstabilisatie. Het belast de ondergrond niet, waardoor geen nieuwe verzakkingen (zettingen) ontstaan. Daarnaast heeft het een hoge druksterkte, tot wel 700 ton/m². De grond kan hierdoor dus zwaar belast worden, terwijl het polymeerschuim de ondergrond zelf minimaal belast.

Nog meer goede eigenschappen van SLS-polymeerschuim zijn:

  • SLS-polymeerschuim kan gebruikt worden in droge en natte omstandigheden.
  • Daarnaast is het materiaal milieuvriendelijk.
  • Het heeft geen PFAS-verbindingen. PFAS staat voor poly- en perfluoralkylstoffen, een groep van chemische stoffen die in veel producten worden gebruikt vanwege hun water- en vuilafstotende eigenschappen. Deze stoffen zijn echter ook persistent en kunnen zich ophopen in het milieu en in het menselijk lichaam, waar ze mogelijk schadelijke effecten hebben op de gezondheid.
  • Bovendien is SLS-polymeerschuim goedgekeurd voor contact met drinkwater.
  • Het heeft een isolerende werking.

Wat kost het injecteren van beton?

De kosten van betoninjectie variëren op basis van verschillende factoren, waaronder de omvang van het project, de locatie, de toegankelijkheid van de site en de staat van de bestaande fundering.

Beton injectie door SealteQ

De injectietechnieken zijn in de afgelopen decennia continu in eigen beheer doorontwikkeld. Daardoor is de snelheid verbeterd en zijn de kosten verlaagd. SealteQ beschikt over ‘quick response teams’, volledig geoutilleerd en 24/7 inzetbaar. Deze teams kunnen acute waterlekkages nationaal en internationaal effectief bestrijden.

Projecten

Bekijk meer projecten met betoninjectie

Grote lekkage in Heinenoordtunnel afgedicht
SealteQ SLS injecteert zeedijk Farmsum
Grondstabilisatie door middel van injectietechnieken voor Combinatie Herepoort
Injecteringswerkzaamheden aan de kademuur van de Noorder IJdijk in Amsterdam (Schellingwoude)
Swiper navigation right
Swiper navigation left

Grote lekkage in Heinenoordtunnel afgedicht

Recent hebben de vakspecialisten van SealteQ West met succes een cruciaal project afgerond: het dichten van een lekkage in de Heinenoordtunnel. Gelegen onder de Oude Maas, verbindt deze tunnel de Hoeksche Waard met het eiland IJsselmonde. Met de A29 die er doorheen loopt, fungeert het als een belangrijke verbindingsweg.

SealteQ SLS injecteert zeedijk Farmsum

Een prachtige werkplek voor de vakspecialisten van SealteQ SLS deze week. Zij waren de afgelopen dagen namelijk te vinden op de zeedijk in Farmsum.

Grondstabilisatie door middel van injectietechnieken voor Combinatie Herepoort

In het weekend van 24, 25 en 26 februari heeft Combinatie Herepoort onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd aan de langsvoeg van een deel van de tijdelijke ringweg. Onderdeel van deze onderhoudswerkzaamheden is het stabiliseren van de onderliggende fundering en gewapende grondconstructie door middel van injectietechnieken.

Injecteringswerkzaamheden aan de kademuur van de Noorder IJdijk in Amsterdam (Schellingwoude)

Amsterdam is onlosmakelijk verbonden met het water. Denk aan de grachten en de vaarten. De Amstel en het IJ zijn haar levensaders. De vele bruggen en kademuren ertussen verbinden de wijken en buurten met elkaar en geven Amsterdam haar karakter. Tientallen kilometers kademuur zijn aan het eind van hun levensduur en in slechte staat. Om de stad veilig, bereikbaar en leefbaar te houden, is er dringend actie nodig. (bron: www.amsterdam.nl)

Benieuwd hoe wij u verder kunnen helpen met uw project?

© Copyright SealteQ 2024 Gebouwd door Saam' Marketing uit Groningen