Brandwerende coating

Brandwerende coating

SealteQ is specialist op het gebied van brandpreventie, brandveiligheid en brandapplicatie door middel van brandwerende coating. Wij adviseren u graag over de beste oplossing voor uw betonnen of stalen constructie.

Brandwerende coating foto 1
Brandwerende coating foto 2
Brandwerende coating foto 3
Brandwerende coating foto 4

Brandwerende coating

Bij een brand is het van groot belang dat een gebouw zo lang mogelijk overeind blijft staan. Het aanbrengen van brandvertragende coating op hoofddraagconstructies helpt hierbij. De speciale coating zorgt voor een langere draagkracht. Brandwerende coating zorgt ervoor dat bij hoge temperaturen de coating (schuimlaag) opzwelt. De isolerende werking van het schuim beschermt de constructie een aantal minuten (30, 60 of 90 minuten) tegen de kritieke temperatuur.

Prefab en op locatie

Het aanbrengen van brandwerende verf op staal is een specialistisch werk. Dit wordt onder strenge controle uitgevoerd om aan de eisen van het wettelijke Bouwbesluit (2012) te kunnen voldoen. Wij kunnen brandwerende coating al in de fabriek aanbrengen (prefab), maar ook na montage op de bouw.

Brandwerende doorvoeringen

Ook kunt u bij ons terecht voor het brandvertragend afsluiten van kabel- en leidingdoorvoeringen. Wij hebben de juiste expertise en certificering in huis om naast het ontwerp, ook de uitvoering te doen. De medewerkers van SealteQ weten dat ze een grote verantwoordelijkheid dragen voor het eindproduct. Vaak zijn kabel- en/of leidingdoorvoeringen moeilijk te benaderen. Naast brandwerende doorvoeringen bieden wij ook oplossingen op het gebied van gasbelemmerend en/of waterdicht behandelen van kabel- en/of leidingdoorvoeringen.

Projecten

Bekijk meer projecten met brandbescherming

Benieuwd hoe wij u verder kunnen helpen met uw project?

© Copyright SealteQ 2023 Gebouwd door Saam' Marketing uit Groningen