Slijtlagen

Slijtlagen

Slijtlagen zijn kunststofvloerafwerkingen ontworpen voor zware (mechanische) belastingen zoals in de industrie bij bruggen en viaducten.

Swiper navigation right
Swiper navigation left

Herstellen en voorkomen

Vaak worden dikkere kunststof slurrylagen toegepast met grove instrooimaterialen zoals basalt en carborundum met een zeer hoge slijtvastheid. De vakspecialisten van SealteQ weten als geen ander hoe deze duurzame systemen moeten worden aangebracht en optimaal moeten worden afgestemd op de wensen van onze opdrachtgevers.

 

Projecten

Bekijk meer projecten met slijtlagen

Nieuwe slijtlaag bruggen Den Helder
Onderhoud parkeergarages Fregelaan in Amsterdam
IJpleinveer: een nieuwe brug voor fietsers en voetgangers
Een mooi bruggenseizoen voor SealteQ
Renovatie- en opfriswerkzaamheden aan de H.N. Werkmanbrug in Groningen
Swiper navigation right
Swiper navigation left

Nieuwe slijtlaag bruggen Den Helder

In de gemeente Den Helder hebben de vakspecialisten van SealteQ Ivacon (Amsterdam) twee brugdekken voorzien van een nieuwe, duurzame slijtlaag. Dit gebeurde in opdracht van aannemingsbedrijf Klein Wieringen. In het verleden hebben we in diezelfde gemeente al vaker bruggen gerepareerd en van een nieuwe slijtlaag voorzien.

Onderhoud parkeergarages Fregelaan in Amsterdam

In de afgelopen periode zijn we aan het werk geweest bij drie parkeergarages aan de Fregelaan in Amsterdam. We hebben daar waterlekkages verholpen, betonreparaties uitgevoerd en we hebben de hellingbanen voorzien van een nieuwe slijtlaag. Als eerste hebben we de lekkages die ontstaan zijn door de bovengelegen daktuinen en loopbordessen aangepakt. Dit deden we door alle aansluitingen en details in te werken met een waterdicht membraan. Het ging hier om de aansluiting daktuin/opstand, de voegen van de afdekbanden en de voegen van de loopbordessen en trappen.

IJpleinveer: een nieuwe brug voor fietsers en voetgangers

Omdat het steeds drukker wordt op de Amsterdamse veerponten over het IJ, besloot de Gemeente Amsterdam een hagelnieuwe fiets- en voetgangersbrug te plaatsen. De specialisten van SealteQ Noord voorzien de nieuwbouwbrug van IJpleinveer van een coatingsysteem én een slijtlaag op het wegdek. Zo gaat de nieuwe brug jaren mee.

Een mooi bruggenseizoen voor SealteQ

Zeker tien bruggen al voorzagen de vakspecialisten van SealteQ van coatings en slijtlagen, in het nog lopende seizoen van 2021. Hagelnieuwe bruggen en bestaande, die toe zijn aan specialistisch onderhoud. We werken voor en met partners of rechtstreeks voor overheden als provincies, gemeenten en Rijkswaterstaat. Door een combinatie van de juiste middelen ter beschikking hebben en jarenlange ervaring, vinden we voor vrijwel iedere brug een oplossing.

Renovatie- en opfriswerkzaamheden aan de H.N. Werkmanbrug in Groningen

Op het moment kom je het vaker tegen… Door de gevolgen van  het COVID-19 virus zijn er minder mensen op de straten. Een bijzondere wending hieraan is dat opdrachten die nog niet direct op de planning stonden, maar wel in de nabije toekomst, naar voren worden geschoven. Publiek heeft dan minder ‘last’ van de gevolgen van de werkzaamheden. De H.N. Werkmanbrug, de bekende brug naast het Groninger Museum, is zo’n opdracht die iets naar voren is geschoven. In opdracht van de gemeente Groningen zijn de renovatie en opfriswerkzaamheden in week 17 gestart.

Benieuwd hoe wij u verder kunnen helpen met uw project?

© Copyright SealteQ 2024 Gebouwd door Saam' Marketing uit Groningen