Betonreparatie balkon

Betonreparatie balkon

Om gevaarlijke situaties te voorkomen moet schade aan het balkon snel gerepareerd worden. SealteQ beschermt en behoudt al 50 jaar betonconstructies. Lees hieronder alles over ons en over hoe we betonreparatie aan balkons uitvoeren.

Betonreparatie balkon foto 1
Betonreparatie balkon foto 2
Betonreparatie balkon foto 3
Swiper navigation right
Swiper navigation left

Hoe wordt betonreparatie aan het balkon uitgevoerd?

Betonreparatie aan het balkon begint met het herkennen ervan. Hoe ziet het balkonoppervlak eruit? Is er afgebladderde verf, scheuren, roestvlekken, of stukjes metaal die uitsteken? Dit wijst op betonrot. De volgende stappen worden gedaan om het balkon te repareren.

 1. Kapot beton weghalen: met gereedschap zoals een hamer, beitel of slijpmachines wordt het kapotte beton voorzichtig weggehaald. Dit wordt gedaan totdat stevig en gezond beton bereikt wordt dat vrij is van scheuren, barsten of andere vormen van schade.
 2. Wapening schoonmaken: de metalen staven (wapening) in het beton wordt schoongemaakt. Roest en los beton wordt verwijderd.
 3. Wapening beschermen: een speciale laag wordt op de metalen staven aangebracht om verdere roest te voorkomen. Dit dient als een soort bescherming.
 4. Beton herstellen: de plekken waar het beton weg is worden gevuld met spuitbeton, of een andere reparatiemortel. Het is belangrijk dat deze nieuwe mortel goed aan het bestaande beton plakt.
 5. Afwerking: nadat het nieuwe beton is opgedroogd, wordt het oppervlak afgewerkt. Dit kan door betoncoating, brandwerende coating of een andere afwerking.

Wanneer professionele hulp inschakelen?

Als u schade aan uw balkon opmerkt, vraag u zich misschien af of u het zelf kunt repareren. Het antwoord is ja, maar het hangt af van de grootte van de schade. Kleine reparaties, zoals het vullen van kleine scheuren, kunnen vaak door doe-het-zelvers worden aangepakt. Gebruik dan geschikte reparatiematerialen en volg zorgvuldig de instructies van de fabrikant.

Het is verstandig professionele hulp in te schakelen als u betonnen balkon schade heeft die ingewikkeld is of als u twijfelt over uw eigen vaardigheden om het zelf te repareren.

Onze experts van SealteQ zijn gespecialiseerd in betonreparatie en staan klaar om een uitgebreide analyse uit te voeren. We zorgen voor een duurzame oplossing waarbij het beton op een passende manier wordt aangepakt. Of het nu gaat om preventief onderhoud of uitgebreide reparaties, wij hebben de expertise om uw betonnen balkon in topconditie te houden.

Kosten van betonreparatie aan het balkon

De kosten voor het repareren van beton op balkons variëren van een paar honderd tot enkele duizenden euro’s. De kosten zijn afhankelijk van de grootte van de schade, de locatie en de materialen die nodig zijn op de schade te repareren. Om precies te weten hoeveel het kost is het slim om een offerte aan te vragen. Onze experts van SealteQ maken na het bekijken van de betonschade een goede schatting.

Tips voor het voorkomen van schade aan het balkon

Voorkomen is beter dan genezen en dat geldt ook voor schade aan het balkon. Houd uw balkon in goede conditie door deze stappen te volgen:

 • Maak het waterdicht: bescherm uw balkon tegen vocht met speciale materialen die water tegenhouden. Denk aan waterdichte coatings of andere afdichtingsmaterialen die beschermen tegen water.
 • Kijk regelmatig: controleer vaak uw balkon op schade, zoals barsten, verf die loslaat, of roestplekken. Als u problemen snel ziet, kunt u voorkomen dat het erger wordt.
 • Repareer meteen: als u kleine problemen zoals scheurtjes in het beton ontdekt, los ze dan snel op. Zo voorkomt u dat ze groter worden.
 • Laat het ademen: zorg voor frisse lucht op uw balkon. Een goede luchtcirculatie helpt vocht verminderen en houdt uw beton in goede conditie.
 • Vraag advies: overweeg de hulp van experts, zoals SealteQ. Zij kunnen u adviseren en helpen met inspecties, waardoor uw balkon langer mee gaat.
Projecten

Bekijk meer projecten met betonreparatie van balkon

Grootschalig betonrenovatieproject van start in Amstelveen
Herstelwerkzaamheden balkons flatgebouw Tuynenburg
Onderhoudswerkzaamheden aan de balkons van woonzorgcomplex De Zetter in Rotterdam afgerond
Versterkingswerkzaamheden balkons Staedion
Swiper navigation right
Swiper navigation left

Grootschalig betonrenovatieproject van start in Amstelveen

SealteQ Ivacon is begonnen met de uitvoering van diverse werkzaamheden aan een appartementencomplex in Amstelveen. Het project omvat betonreparaties aan 170 elementen, waaronder plafonds, consoles, opstanden en diktekanten.

Herstelwerkzaamheden balkons flatgebouw Tuynenburg

In opdracht van Coen Hagedoorn Bouw hebben de vakspecialisten van SealteQ Ivacon zich beziggehouden met het uitvoeren van herstelwerkzaamheden aan de balkons van flatgebouw Tuynenburg in Rotterdam.

Onderhoudswerkzaamheden aan de balkons van woonzorgcomplex De Zetter in Rotterdam afgerond

SealteQ voerde de afgelopen periode betonrenovaties uit aan woonzorgcomplex De Zetter aan de Tattistraat in Rotterdam. De zeembalkons van zowel de voor- als de achterzijde van het zes verdiepingen tellende woonzorgcomplex zijn gerenoveerd. SealteQ Ivacon voerde de werkzaamheden uit in opdracht van Trendzet Bouw B.V. Inmiddels kunnen bewoners weer veilig van hun balkons genieten. 

Versterkingswerkzaamheden balkons Staedion

Afgelopen periode heeft SealteQ bij een tweetal complexen een aantal balkons van woningcorporatie Staedion in Den Haag constructief versterkt. Nadat de balkons constructief zijn versterkt is er een nieuw coatingsysteem op de balkons aangebracht. Dit coatingsysteem zorgt op zijn beurt voor zowel een decoratieve werking als de bescherming van deze balkons.

Benieuwd hoe wij u verder kunnen helpen met uw project?

© Copyright SealteQ 2024 Gebouwd door Saam' Marketing uit Groningen