Funderingsherstel

Funderingsherstel

SealteQ SLS (onderdeel van SealteQ Group) biedt specifiek oplossingen voor het verbeteren van dragende functies van funderingen. Het gaat zowel om funderingen van gebouwen als om funderingen van infrastructurele werken.

Funderingsherstel foto 1
Funderingsherstel foto 2
Funderingsherstel foto 3
Funderingsherstel foto 4
Funderingsherstel foto 5

Wat we doen is zorgen voor bodemverbetering door injectietechnieken toe te passen. Dit doen we op een innovatieve en milieubewuste manier. We injecteren de grondlagen met SLS-polymeerschuim. Dit schuim is sterk expanderend, erg licht en heeft een hoge druksterkte. Het kan zowel in droge als in natte omstandigheden worden gebruikt.

Grondstabilisatie

Wanneer de grond onder bijvoorbeeld spoorwegen, snelwegen, kunstwerken en landingsbanen onstabiel is, kunnen er zettingen en kan er schades aan deze constructies ontstaan. Als de korrelgrootte van de grondlagen onder deze constructies voldoet, dan kunnen we dit herstellen door de grondlagen te injecteren met SLS-polymeerschuim. Zo wordt het draagvermogen van de grond verhoogd en kan daarna de constructie gestabiliseerd worden.

Stabiliseren van funderingen

Er zijn verschillende opties om funderingsproblemen aan te pakken. Injecteren met SLS-polymeerschuim is één van die oplossingen. Constructies met funderingsproblemen kunnen we stabiliseren door grondstabilisatie en de toepassing van expansiekolommen vanuit dieper gelegen grondlagen.

Eigenschappen SLS-polymeerschuim

SLS-polymeerschuim is erg licht. Het uitgeharde product is wel 30 keer lichter dan zand. Het weegt maar 52 kg/m3. Dat betekent dat polymeerschuim de ondergrond niet extra belast. Vergelijk het maar eens met schuimbeton. Dat weegt tussen de 700 en 1200 kg/m3 en is dus een veel grotere belasting voor de ondergrond. Hoe groter die belasting is, hoe groter ook de kans dat er in de toekomst weer nieuwe problemen ontstaan. Bovendien bereikt het polymeerschuim al in 15 minuten 90% van de druksterkte. Daardoor kan een gelifte vloer bijna direct weer gebruikt worden. Andere eigenschappen van SLS-polymeerschuim zijn:

  • duurzaam;
  • milieuvriendelijk;
  • geen PFAS-verbindingen;
  • goedgekeurd voor drinkwater;
  • hoge druksterkte (tot wel 70 ton/m2);
  • isolerende werking;
  • zowel te gebruiken bij natte als droge omstandigheden.
Projecten

Bekijk meer projecten met funderingsherstel

Funderingsherstel Kanaal Almelo de Haandrik

Funderingsherstel Kanaal Almelo de Haandrik

Steeds meer huizen in Nederland hebben funderingsschade. De oorzaken hiervan zijn verschillend, maar het probleem is groot en wordt steeds groter. De inschatting is dat circa 1 miljoen woningen in Nederland met funderingsproblemen te maken kunnen krijgen. Dit is onder andere te lezen op de website van het Kennis Centrum Aanpak Funderingsproblematiek (KCAF): www.kcaf.nl.

Benieuwd hoe wij u verder kunnen helpen met uw project?

© Copyright SealteQ 2023 Gebouwd door Saam' Marketing uit Groningen