Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Bij SealteQ dragen we zorg voor wat er echt toe doet: onze mensen, onze klanten en onze planeet. SealteQ Group is lid van de Vakgroep gecertificeerde Beton Reparatiebedrijven (VBR). Bedrijven die hierbij zijn aangesloten zijn trotse koplopers in de betonreparatiebranche op het gebied van duurzaamheid, veiligheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Wij realiseren ons heel goed dat wij een maatschappelijke rol te vervullen hebben en hanteren dan ook de Sustainable Developement Goals (SDG’s) als kapstok voor ons MVO-beleid. SDG’s zijn de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties die moeten leiden tot een betere wereld in 2030. Onze focus ligt op drie SDG’s. Hieronder zie je welke SDG’s dat zijn en wat wij doen om daar aan bij te dragen.

Wat we nog meer doen

We willen ook graag een positieve impact hebben op de (lokale) omgeving. Daarom sponsoren we meerdere doelen. Zo sponsoren we het theater in Stadskanaal, regionale sportteams, sporttalenten en regionale muziekfestivals. Daarnaast hebben we tijdens jubileumfeest (50 jaar bestaan SealteQ) bijna 17.000 euro opgehaald voor Stichting Rikki Kanaalstreek.

8. Eerlijk werk en economische groei

8. Eerlijk werk en economische groei

Doel: Bevorder aanhoudende, inclusieve en duurzame economische groei, volledige en productieve tewerkstelling en waardig werk voor iedereen.

Wat doen wij?

Wij vinden het belangrijk om te investeren in ons personeel. Binnen ons bedrijf gaat er veel aandacht uit naar het opleiden van onze medewerkers.

We bieden medewerkers een BBL-traject aan zodat ze bij ons het vak van betonreparateur kunnen leren (BBL niveau 2 en 3).

We verzorgen maatwerktrajecten voor collega’s die de ambitie hebben om door te groeien (bijvoorbeeld MBO niveau 4 uitvoerder, uitvoering betonreparatie middenkader, betononderhoudskundige, MVK, HVK enzovoort).

We werken met opgeleide leermeesters die nieuwe medewerkers begeleiden.

Onboarding voor alle nieuwe medewerkers. Opgezet om nieuwe medewerkers op een innovatieve manier  kennis te laten maken met SealteQ en ons werkveld. In december 2019 waren we met onze inwerkmodule een van de winnaars van MBK Idee.

Met de integratie van deze inwerkmodule in onze personeelsapp hebben we in 2022 de Health & Safety Excellence Award gewonnen van de NPAL

 

Ieder jaar bieden we herhalingsopleidingen/cursussen aan zoals VCA, BHV, veilig werken met de hoogwerker, heftruck.

Ook zijn er projecten waarbij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt worden ingezet. Voorbeelden zijn Project Gele Klap en Project Rode Loper

Binnen ons bedrijf werken we op verschillende plekken met stagiaires, bijvoorbeeld bij het secretariaat, het magazijn en onze financiële afdeling.

Ook doen wij regelmatig mee aan activiteiten van  Zoo werkt ’t.

We hebben sterke verbindingen met lokale opleidingscentra en hun samenwerkingsverbanden

9. Industrie, innovatie en infrastructuur

9. Industrie, innovatie en infrastructuur

Doel: Bouw veerkrachtige infrastructuur, bevorder inclusieve en duurzame industrialisering en stimuleer innovatie.

Wat doen wij?

Bij SealteQ houden we van innovatie. Door onze inhouse kennis van uiteenlopende  disciplines zijn we in staat om voor ieder vraagstuk een op maat gemaakte innovatieve oplossing te vinden. Voorbeelden hiervan zijn:

Brancheverenigingen

Brancheverenigingen

Daarnaast zijn wij lid van de volgende brancheverenigingen:

13. Klimaatactie

13. Klimaatactie

Doel: Neem dringend actie om klimaatverandering en haar impact te bestrijden. Climate action

Wat doen wij?

Dit doen we onder andere door onze CO2-uitstoot te reduceren. In 2050 wil Nederland klimaatneutraal zijn (zie programma ‘Nederland circulair in 2050’). Ook wij zetten in op een CO2-neutraal SealteQ in 2050. Daar zijn we al langere tijd mee bezig. Op de pagina https://www.sealteq.nl/co2-prestatieladder/ is te lezen welke forse stappen we gezet hebben in de periode 2018-2022. Wat we hebben gedaan en welke doelstellingen we hebben is terug te vinden in onderstaande tijdlijn:

2013 – Gerealiseerd: Kantoor Stadskanaal gasloos

2018 – Gerealiseerd: Aanschaf eerste CNG bus

2019 – Gerealiseerd: Vervangen 5 bedrijfswagens door elektrische

2020 – Gerealiseerd: CO2 prestatieladder trede 3

2021 – Gerealiseerd: Eerste project CO2 neutraal uitgevoerd

2022 – Gerealiseerd: 200 zonnepanelen op dak hoofdkantoor Stadskanaal. Hiermee hoofdkantoor volledig co2-neutraal

2022 – Gerealiseerd: laadpalen Amsterdam

2023 – Gerealiseerd: laadpalen Stadskanaal

2024 – Gerealiseerd: Inzet elektrische mobiele straalinrichting

Doelstellingen

2024 – Doelstelling: bereiken Co2 prestatieladder niveau-5

2025 – Doelstelling: 25% reductie, bijvoorbeeld door vervangen bedrijfswagens en personenwagens door elektrisch en gebruik HV0-100

2030 – Doelstelling: 50% reductie, bijvoorbeeld door vervangen bedrijfswagens en personenwagens door elektrisch

2050 – Doelstelling: 100% CO2-neutraal

Daarnaast werken we met bedrijfskleding van BIO-katoen en hebben we 100% circulaire werkschoenen.

Benieuwd hoe wij u verder kunnen helpen met uw project?

© Copyright SealteQ 2024 Gebouwd door Saam' Marketing uit Groningen