• Terug

  Vloerafwerkingen

  Vloerafwerkingen

  SealteQ beschikt over de expertise om geheel conform eisen, beschermende en/of decoratieve vloerafwerkingen op nieuwe en bestaande vloeren aan te brengen. Het scala aan mogelijkheden en systemen is zeer divers. Voor de applicatie van hoog mechanisch en chemisch belastbare systemen voor zware industriële vloeren tot watergedragen epoxy systemen in een bergingsgang kunt u bij SealteQ terecht. Ook antistatische systemen, taai-elastische scheur overbruggende gietvloeren tot hoog chemicaliën- of temperatuurbestendige systemen zijn bij SealteQ in goede handen. Omdat wij werken met alle gerenommeerde leveranciers en ons personeel regelmatig scholing krijgt op het gebied van de juiste applicatietechnieken en nieuwe ontwikkelingen kunnen wij altijd een systeem op maat bieden en onze kwaliteit garanderen.

  Soorten vloerafwerkingen

  SealteQ biedt een breed scala aan vloerafwerkingen voor o.a. parkeergarages, woongebouwen, bedrijfsvloeren, industriële vloeren en slijtlagen. De meest gangbare soorten sommen we hieronder op.

  Epoxy systemen

  Epoxy systemen zijn in meerdere rollagen of als gietvloer toe te passen. Dit wordt veelal toegepast bij stabiele ondergronden waar hoge eisen worden gesteld aan mechanische en chemische belastingen. Hierdoor zijn epoxy systemen uitstekend geschikt voor industrieel gebruik. Ook is een epoxy vloerafwerking uitstekend geschikt voor Electro Static Discharge (ESD) ook wel antistatische vloerafwerking genoemd.

  Polyurethaan systemen

  Polyurethaan systemen worden als rollagen (bij geringe werking in de ondergrond) en als gietvloer bij scheurgevoelige ondergronden toegepast. Daarnaast is het bindmiddel polyurethaan, in tegenstelling tot epoxy, nagenoeg ongevoelig voor verkleuring door UV licht en minder krasgevoelig. Hierdoor is een polyurethaan systeem ook toepasbaar bij hogere esthetische eisen zoals voor vloeren in openbare gebouwen. Scheuroverbruggende systemen, meestal opgebouwd uit meerdere systeemlagen, vinden toepassing bijvoorbeeld in parkeergarages en bij uitkragende vloeren in woningbouwcomplexen.

  Polyurea systemen

  Polyurea systemen zijn voor wat betreft de eigenschappen grotendeels vergelijkbaar met polyurethaan systemen. Een voordeel is echter gelegen in de verspuitbaarheid die een snelle applicatie en snelle belastbaarheid mogelijk maken. Polyurea of hybridevormen hiervan zijn kunststoffen (polymeren) die specifiek ontwikkeld zijn om middels spuitapplicatie (hotspray) bouwkundige constructies duurzaam waterdicht en/of slijtvast te maken. De systemen die zijn behandeld met polyurea hotspray coating zijn veelal UV bestendig, hoog chemicaliën bestendig en tevens scheuroverbruggend. Indien zeer hoge eisen zijn gevraagd op meerdere functionele gebieden is dit type vloerafwerking vaak nog toepasbaar.

  Vloeistofdichte voorzieningen

  Vloeistofdichte voorzieningen zijn te beschouwen als een optelsom van maatregelen om een constructie volledig af te dichten. Met als doel het tegengaan van bodemverontreiniging. Deze werkzaamheden zijn vaak in combinatie met, of in het verlengde van, de vloerafwerking toegepast. Ook bij dit type werk is het kiezen van de voorzieningen een taak voor specialisten. Naast de keuze van het type vloerafwerking, op basis van de situatie van de ondergrond en de gevraagde bijkomende functionele eisen, moet ook gekeken worden naar (dilatatie-)voegen, aansluitingen met opgaand werk enzovoort. Vloeistofdichte voorzieningen zijn van toepassing bij onder meer chemicaliën opvangbakken, betonverhardingen, tankstations, wasplaatsen en bij ter plaatse gestorte verhardingsconstructies van beton en betonreparaties.

  Meer informatie of interesse in onze diensten?

   www.werkenbijsealteq.com