Complex opplusproject in Rotterdam

Complex opplusproject in Rotterdam

Na een uitgebreid onderzoek en een goede voorbereiding is SealteQ West in maart dit jaar, in opdracht van HEF Wonen, gestart met een complex project in Rotterdam.

Op deze locatie waren veel lekkages en diverse bouwkundige problemen die alleen maar opgelost konden worden door een omvangrijke renovatie. Het beloopbare dak van de onderliggende school, wat ook de toegang vormt voor de portieken van de bovenliggende woningen, moest helemaal op de schop.

In de afgelopen periode hebben onze vakspecialisten het dak kaal gemaakt en zijn kozijnen en beplating vervangen. Daarna hebben ze een geïsoleerd pakket aangebracht wat op uitgekiende wijze ook goed op afschot is gebracht naar de rondom gemaakte goten. De drukverdelende en beloopbare platen worden nu afgewerkt met een robuuste scheuroverbruggende en snel uithardende antislipvloerafwerking.

De afgelopen tijd was het lastig werken voor onze ploegen. We hadden te maken met veel regen en moesten dus veel afschermen en tussen de buien door werken. Ook in de weekenden hebben we soms doorgepakt om de klus te kunnen klaren. Gelukkig hadden onze medewerkers er in de afgelopen weken wel wat meer zon bij. In de meivakantie wordt de beglazing geplaatst en kunnen we het project, hopelijk ook met een stralend zonnetje, opleveren.

Update 6  juli 2023; oplevering project

Begin juni zijn de laatste puntjes van dit project, zoals inklimbeveiligingen op het dak van de gymzaal en de aftimmering van de brandwerende beglazingen, gerealiseerd. Omdat we gewerkt hebben met een strakke planning en er gelukkig ook veel collega’s bereid waren om, buiten de planning om, er een schepje bovenop te doen in de periode voorafgaande aan de mooie dagen van juni, konden we uiteindelijk medio juni het bijzonders project naar ieders tevredenheid opleveren. Afgelopen week hebben we het voor de betrokkenen op een leuke manier kunnen afsluiten door, mede geholpen door het mooie weer, alle 250 leerlingen van de school en de andere betrokkenen te trakteren op een lekker ijsje.

Update 7 september 2023: interview Chris Uittenbogaard (directeur SealteQ West)

Bij de uitvoering van dit uitdagende project hebben we gebruik gemaakt van de producten van Triflex. Triflex interviewde Chris Uittenbogaard (directeur SealteQ West) over dit bijzondere project en maakte daar een mooie case study van. Je kunt de hele case study/het interview hier lezen: Lekkages verholpen bij Rotterdamse school.

Renovatie zwembad ’t Vlasmeer Onstwedde
Bekijk het volgende project

Renovatie zwembad ’t Vlasmeer Onstwedde

Het voorjaar komt eraan en dat betekent dat het bijna tijd is voor de openluchtzwembaden om weer open te gaan. Dan is het natuurlijk belangrijk dat de zwembaden in goede staat verkeren zodat de bezoekers weer een seizoen lang met veel plezier kunnen zwemmen. Deze periode wordt daarom vaak gebruik voor onderhouds- en renovatiewerkzaamheden.

Benieuwd hoe wij u verder kunnen helpen met uw project?

© Copyright SealteQ 2024 Gebouwd door Saam' Marketing uit Groningen