Het Cultuurgebouw in Hoofddorp weer voorzien van een nieuwe antislip vloercoating

Het Cultuurgebouw in Hoofddorp weer voorzien van een nieuwe antislip vloercoating

Een vloer dat door veelvuldig gebruik glad is geworden en slijtageplekken heeft, verdient het om weer te stralen. Voor de veiligheid dient de vloer ook weer voldoende stroef te worden gemaakt. Dit kan met een antislip vloercoating. SealteQ Ivacon heeft in opdracht van het Cultuurgebouw het herstel van de vloeren uitgevoerd. Met een nieuwe antislip vloercoating zijn de vloeren de eerst komende jaren weer veilig en goed beschermt. Het Cultuurgebouw is een bijzonder complex waar verschillende voorzieningen samenkomen in één gebouw. Door de grote aanloop is een goede, veilige vloer een vereiste.

De werkzaamheden

De antislip vloercoating is aangebracht op de bestaande gietvloeren. De vloeren zijn als eerste nat gereinigd met behulp van een schrobmachine en ontvetter. Vervolgens zijn ze gedroogd met behulp van een waterzuiger. Met een woodboy en schuurnetten is de vloer droog geschuurd. Na het schuren zijn kleine schades hersteld. Daarna is de 1e laag coating aangebracht. Deze laag is voorzien van een anti-slipkorrel. Na voldoende uitharding van de 1e laag is de 2e coating laag aangebracht, eveneens voorzien van een antislip korrel. Voor beide coatinglagen is gebruik gemaakt van BASF MasterTop TC 428. De anti-slipkorrel bestaat uit 100-200 µm. µm zegt iets over de ruwheidswaarde van de antislip korrel.

Oplevering

De planning en risico’s van een opdracht zijn voor de start van de werkzaamheden goed in kaart gebracht en met elkaar besproken. Doordat de collega’s ook goed op elkaar zijn ingespeeld, kon de opdracht voortvarend worden uitgevoerd. Er zijn geen bijzonderheden opgetreden. Halverwege april 2020 hebben we naar uitermate tevredenheid van de opdrachtgever het project opgeleverd.

Wilt u meer weten over wat SealteQ voor u kan betekenen op het gebied van antislip vloercoating? Neem dan voor meer informatie contact met ons op.

 

Specialismen

Gerelateerde markten

Renovatie- en opfriswerkzaamheden aan de H.N. Werkmanbrug in Groningen
Bekijk het volgende project

Renovatie- en opfriswerkzaamheden aan de H.N. Werkmanbrug in Groningen

Op het moment kom je het vaker tegen… Door de gevolgen van  het COVID-19 virus zijn er minder mensen op de straten. Een bijzondere wending hieraan is dat opdrachten die nog niet direct op de planning stonden, maar wel in de nabije toekomst, naar voren worden geschoven. Publiek heeft dan minder ‘last’ van de gevolgen van de werkzaamheden. De H.N. Werkmanbrug, de bekende brug naast het Groninger Museum, is zo’n opdracht die iets naar voren is geschoven. In opdracht van de gemeente Groningen zijn de renovatie en opfriswerkzaamheden in week 17 gestart.

Benieuwd hoe wij u verder kunnen helpen met uw project?

© Copyright SealteQ 2024 Gebouwd door Saam' Marketing uit Groningen