Nieuwe vloerafwerking rondom fontein UMCG

Nieuwe vloerafwerking rondom fontein UMCG

Rondom de fontein, gelegen in de centrale hal van het Universitair Medisch Centrum Groningen lag al jaren een gekleurde strizovloer. De vloerafwerking die inmiddels vervangen is had haar kleur al geruime tijd verloren. SealteQ heeft de vloerafwerking vervangen door een meerlaags gekleurd epoxy systeem.

Vervangen van de strizovloer

Voordat er is gestart met het vervangen van de strizovloer zijn alle obstakels die op de vloer aanwezig zijn verwijderd. Vervolgens zijn er stofschermen en bouwhekken geplaatst om voor zo min mogelijke overlast te zorgen tijdens de werkzaamheden. Het vervangen van de vloer is gestart met het verwijderen van de messing markering strippen die in de vloerafwerking aanwezig waren, waarbij de ondergrond na het verwijderen in het geheel is uit geëgaliseerd. Na uitharding van het epoxy mortel is de strizovloer mechanisch stofvrij opgeschuurd waarbij er een applicatiegeschikte ondergrond ontstaan is. De aansluiting tussen de fonteinwand en het te behandelen vloerveld is voorzien van een kwartronde epoxy plint. Hierna is er gestart met het aanbrengen van het vloersysteem op het gehele vloerveld inclusief de opstaande wand van de fontein.

Applicatie van het vloerafwerking

De te behandelen ondergrond is stofvrij geschuurd en schoon gezogen. De vloerdelen die niet bereikbaar waren voor schuurunit zijn handmatig middels een diamantschuurmachine met afzuiging voorbehandeld. Door deze voorbehandeling is de ondergrond voldoende draagkrachtig voor de nieuw aan te brengen vloerafwerking. Alvorens de vervolgstappen zijn genomen moet de ondergrond een minimale hechtsterkte van 1½ N/mm²  hebben en mag niet meer dan 4% vocht bevatten. Het vloersysteem bestaat uit een primerlaag, drie hecht-/schraaplagen, gepigmenteerde hechtlaag die wordt ingestrooid met gekleurde flakes, twee seallagen en tot slot een antislip afwerking.

Dankzij de nieuw aangebrachte gekleurde vloerafwerking ziet het plein rondom de fontein er weer fris uit. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden die SealteQ u kan bieden met betrekking tot vloerafwerkingen? Neem dan gerust contact op met een van onze vestigingen.

Gerelateerde markten

VvE-gebouw W. Boothlaan te Amstelveen hersteld
Bekijk het volgende project

VvE-gebouw W. Boothlaan te Amstelveen hersteld

Afgelopen jaar heeft SealteQ levensduur verlengend onderhoud uitgevoerd aan het VvE gebouw aan de William Boothlaan te Amstelveen. De levensduur verlengende werkzaamheden hadden betrekking tot het herstellen van betonschades aan dakranden, consoles, plafonds en dikteranden, het vervangen van de slijtlagen op de galerijvloeren, het saneren van asbest houdende voegen. Een omvangrijke opdracht waarbij de vele werkzaamheden door onze specialisten zijn uitgevoerd en hersteld.

Benieuwd hoe wij u verder kunnen helpen met uw project?

© Copyright SealteQ 2024 Gebouwd door Saam' Marketing uit Groningen