Betoncoating

Betoncoating

Betoncoating biedt bescherming aan beton, maar dat niet alleen. Er zijn enorm veel toepassingen van betoncoating. De expertise van SealteQ ligt bij de verschillende vormen van brandwerende coating en vochtwerende coating. Lees hieronder de voordelen en toepassingen van betoncoating en wat wij voor u kunnen betekenen.

Betoncoating foto 1
Betoncoating foto 2
Betoncoating foto 3
Betoncoating foto 4
Swiper navigation right
Swiper navigation left

Voordelen van betoncoating

Het coaten van beton heeft verschillende voordelen:

Bescherming

Betoncoating biedt een beschermende laag die het betonoppervlak beschermt tegen slijtage, krassen, brandwater, chemische beschadigingen en andere vormen van schade, veroorzaakt door omgevingsfactoren.

Weerstand tegen chemicaliën

Veel betoncoatings zijn bestand tegen chemicaliën, oliën en vetten, waardoor ze geschikt zijn voor gebruik in industriële omgevingen of andere ruimtes waar blootstelling aan agressieve stoffen een probleem is.

Duurzaamheid

Betoncoatings verlengen de levensduur van beton door het te beschermen tegen schade. Dit resulteert in minder noodzaak voor betonreparatie en vervanging op de lange termijn, waardoor de kosten worden verlaagd.

Waterbestendig

Waterbestendige betoncoatings helpen voorkomen dat water doordringt in het betonoppervlak, waardoor scheuren, afbrokkeling en corrosie van wapeningsstaal worden voorkomen. Dit verlengt niet alleen de levensduur van het beton, maar helpt ook om de algehele structurele integriteit van gebouwen en constructies te behouden.

Design

Betoncoatings zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen, waardoor ze bijdragen aan de uitstraling van een ruimte.

Coating betonvloer

Bij het aanbrengen van een coating op een betonvloer is het belangrijk dat het beton goed gedroogd is. Nieuw beton moet eerst 4 tot 5 weken drogen. Bij een bestaande betonvloer wordt de coating na een voorbehandeling direct gecoat. Onze specialisten controleren altijd de vloer m.b.v. specialistische meetapparatuur die het vochtpercentage van de ondergrond vaststelt, voordat ze beginnen met het aanbrengen van de coating.

Toepassingen van betoncoating

Enkele van de meest voorkomende toepassingen van betoncoating zijn:

  1. Vloeren: zoals hierboven beschreven wordt betoncoating veel gebruikt voor vloer toepassingen in zowel residentiële als commerciële gebouwen. Ze bieden bescherming tegen slijtage, maken het oppervlak gemakkelijker schoon te maken en verbeteren de esthetiek van de ruimte.
  2. Garages: betoncoatings zijn populair voor garagevloeren vanwege hun duurzaamheid, weerstand tegen olie, chemicaliën en gemakkelijke reiniging. Bovendien kunnen ze antislip eigenschappen hebben om de veiligheid te verbeteren.
  3. Industriële faciliteiten: in industriële omgevingen waar sprake is van zware belastingen, chemische blootstelling en hoge eisen aan hygiëne, worden betoncoatings gebruikt om de vloeren te beschermen en de algehele veiligheid en productiviteit te verbeteren.
  4. Magazijnen en distributiecentra: betoncoatings worden vaak toegepast in magazijnen en distributiecentra vanwege hun duurzaamheid en gemakkelijke reiniging. Ze kunnen ook helpen bij het markeren van looproutes en veiligheidszones.
  5. Zwembaden en spa’s: waterbestendige betoncoatings worden gebruikt in zwembaden en spa’s om het beton te beschermen tegen chemische schade en om een veilige, slipbestendige ondergrond te bieden rond het zwembad gebied.
  6. Terrassen en opritten: betoncoatings worden ook gebruikt op terrassen, opritten en andere buiten oppervlakken vanwege hun weerbestendigheid, duurzaamheid en esthetische mogelijkheden.
  7. Wanden en gevels: in sommige gevallen worden betoncoatings gebruikt op wanden en gevels van gebouwen om ze te beschermen tegen weersinvloeden, vervuiling en graffiti.
  8. Cleanrooms en datacenters: betoncoatings worden vaak gebruikt in cleanrooms en datacenters vanwege hun gladde, gemakkelijk te reinigen oppervlakken en de mogelijkheid om antistatische eigenschappen toe te voegen. Antistatische betoncoatings helpen elektrostatische ontlading te voorkomen, wat essentieel is voor het beschermen van gevoelige apparatuur en elektronica in deze omgeving.
  9. Geluidsgevoelige ruimten: in geluidsgevoelige omgevingen, zoals opnamestudio’s, theaters, vergaderruimtes en appartementen, kan betoncoating met geluiddempende eigenschappen worden toegepast. Deze speciale coating helpt geluidsgolven te absorberen en te verminderen, waardoor een rustigere en comfortabelere omgeving ontstaat en geluidshinder wordt verminderd.

Naast het coaten van beton is SealteQ ook gespecialiseerd in coating van staal.

Hoe SealteQ te werk gaat

Onze specialisten analyseren de situatie om te kijken welke beschermende coating het beste gebruikt kan worden. Uw vraag is hierbij het uitgangspunt. Maar ook houden we rekening met de beschikbare budgetten, Total Cost of Ownership (TCO), onderhoudsfrequenties en veiligheidseisen. Alle voorbereidende werkzaamheden zoals waarborging van de bereikbaarheid, voorbehandeling van de ondergrond en/of betonreparatie of betonrenovatie zijn disciplines die behoren tot onze kerncompetenties.

Onze ervaring met het coaten van beton

Beton coating kan op locatie plaatsvinden. In die hoedanigheid hebben we een flinke reputatie opgebouwd met grote en kleine projecten. Bijvoorbeeld grote infra onderhoudsprojecten als de spuisluiscomplexen in de Afsluitdijk, de radiotelescoop in Dwingeloo en Gasunie locaties. Ook vastgoedbezittingen van Woningbouwcorporaties, Institutionele beleggers en Verenigingen van Eigenaren behoren tot de inhoud van ons portfolio.

Projecten

Bekijk meer projecten met betoncoating

Renovatie zwembad 't Vlasmeer Onstwedde
Nieuw coatingsysteem Sloterparkbad Amsterdam
Galerijen in Beverwijk versterkt met koolstofwapening
Zeedoksluis: een nog langere levensduur en erger voorkomen
Veiligheid voorop in een parkeergarage van Shell
Irenegarage in Enschede krijgt een upgrade
Helikopterdek van nieuwe markeringen voorzien
Renovatie en coaten van de vloeren in parkeergarage De Brouwerij te Enschede
Swiper navigation right
Swiper navigation left

Renovatie zwembad ’t Vlasmeer Onstwedde

Het voorjaar komt eraan en dat betekent dat het bijna tijd is voor de openluchtzwembaden om weer open te gaan. Dan is het natuurlijk belangrijk dat de zwembaden in goede staat verkeren zodat de bezoekers weer een seizoen lang met veel plezier kunnen zwemmen. Deze periode wordt daarom vaak gebruik voor onderhouds- en renovatiewerkzaamheden.

Nieuw coatingsysteem Sloterparkbad Amsterdam

De zomerperiode is een goede tijd voor het onderhoud van binnenzwembaden. In de afgelopen periode zijn onze collega’s dan ook aan het werk geweest bij het Sloterparkbad in Amsterdam. Het Sloterparkbad is één van de grootste zwemaccommodaties van Nederland.

Galerijen in Beverwijk versterkt met koolstofwapening

Regelmatig zien we nieuwsberichten over vallende balkons of galerijen die afbreken van flatgebouwen. Het probleem doet zich overal in Nederland voor. Wie via Google zoekt naar vallende balkons, ziet voorbeelden van Brabant tot Friesland. Om afbrekende delen te voorkomen, versterken we de betonconstructie bij renovatie vaak constructief met koolstofwapening. SealteQ is in Nederland een van de kleine groep experts van deze toepassing. Zo versterkten onze specialisten van SealteQ Ivacon bijvoorbeeld de galerijen van een flat in Beverwijk, boven winkelcentrum de Plantage.

Zeedoksluis: een nog langere levensduur en erger voorkomen

Met regelmaat komt het voor dat onze vakspecialisten schades ontdekken die in eerste instantie niet opgemerkt zijn. Met de expertise die we in huis hebben, voorzien we daardoor onze opdrachtgevers vaak van nog duurzamere oplossingen dan al voorzien. Daarmee voorkomen we ook dat er sneller en vaak meer kostbare reparaties nodig zijn. We voorkomen dus erger. En bovendien zorgt het voor een nog langere levensduur van objecten. Zo ook bij de Zeedoksluis in Den Helder, die onze specialisten van SealteQ Heerenveen renoveerden.

Veiligheid voorop in een parkeergarage van Shell

In het centrum van Den Haag renoveert SealteQ Ivacon een ondergrondse parkeergarage van Shell, in opdracht van haar vastgoedbeheerder Sodexo. Het is een logistieke uitdaging, in het drukke centrum van een grote stad. Die gaan we graag aan, op een veilige manier. Want in de aandacht voor veiligheid en het belang ervan, vinden SealteQ en Shell elkaar goed.

Irenegarage in Enschede krijgt een upgrade

SealteQ Noord renoveert de Irenegarage in Enschede. Het is de vierde parkeergarage die we in opdracht van de gemeente Enschede doen. De H.J. van Heek-, Stationsplein- en de Brouwerijgarage renoveerden we al eerder voor deze opdrachtgever. De parkeergarage krijgt een upgrade. We zetten onze ervaring, middelen en bewezen technieken daarvoor in. In de garage renoveren we het beton en brengen we nieuwe belijningen aan.

Helikopterdek van nieuwe markeringen voorzien

Een groot wit kruis met een rode H is vanuit de lucht boven Utrecht weer scherp te zien. Onze specialisten van SealteQ West voorzagen een helikopterdek van nieuwe coating, markering en herstelden het beton. Helikopters kunnen weer veilig landen.

Renovatie en coaten van de vloeren in parkeergarage De Brouwerij te Enschede

SealteQ voert in opdracht van de gemeente Enschede een betonrenovatie uit in parkeergarage De Brouwerij in Enschede. De werkzaamheden houden in dat de vloeren van 10 parkeerlagen, inclusief het bovendek, worden gerenoveerd en gecoat. Samen is dit goed voor zo’n 8000 m2 vloeroppervlakte. De toe- en afritten tussen de parkeerdekken worden tijdens de renovatie ook voorzien van een beschermende coating. Parkeergarage De Brouwerij heeft een parkeercapaciteit van 300 plekken.

Benieuwd hoe wij u verder kunnen helpen met uw project?

© Copyright SealteQ 2024 Gebouwd door Saam' Marketing uit Groningen