• Betononderhoud & -bescherming van monumenten

 • Terug

  Waterproofing SLS

  Waterproofing SLS

  SealteQ staat bekend om en is gespecialiseerd in het beschermen en behouden van beton en staal. Tijdens de uitvoering van opdrachten is SealteQ regelmatig benaderd door klanten voor het uitvoeren van grondstabilisaties en het liften van platen en constructies. Een uitgebreid onderzoek naar de mogelijkheden hierin was het gevolg. Firma Libouwko is door SealteQ aangesteld om het onderzoek uit te voeren en een businessplan op te stellen. Op basis van de conclusies uit dit rapport heeft SealteQ besloten het bestaande dienstenpakket uit te breiden.

  Oprichting Waterproofing SLS

  SealteQ Group heeft op 13 juli 2020 ‘Waterproofing SLS’ opgericht. SLS staat voor Slab Lifting and Stabilization. Met deze naam willen we internationaal onze unieke oplossing in de markt zetten.

  Diensten

  Het dienstenpakket van Waterproofing SLS bestaat uit vier specialismen. Op de onderliggende pagina’s geven uitgebreide informatie over de mogelijkheden en lichten we gerealiseerde projecten uit middels foto’s en video’s.

  Technieken en producten

  Onstabiele, geërodeerde of losse grond rondom infrastructuur leidt tot zettingen en schade aan constructies. De ontstane holtes kunnen worden gevuld, de bodem geconsolideerd en waterlekkages gestopt door de bodem te injecteren met een SLS-serie polyurethaanhars. Deze hars heeft een lage viscositeit. Nadat het draagvermogen van de grond met dit proces is verhoogd, kan de constructie gestabiliseerd worden.

  Verzakte betonplaten kunnen op de oorspronkelijke plaats worden gelift met een SLS-polymeerschuim. Dit schuim is speciaal ontworpen om in te zetten bij zowel natte of droge omstandigheden. De expansiekracht van het nivelleringsschuim in combinatie met de druk van een gespecialiseerde pomp genereert voldoende gecontroleerde kracht om vrijwel elke met 3 mm precisie terug in positie te brengen. Het op deze manier liften van (beton)platen kan worden bereikt tegen een fractie van de kosten en tijd dan wanneer deze wordt vervangen.

  Kenmerken

  • Relatief lage kosten en snelle uitvoering
  • Nadat het injectiewerk is afgerond, kan de vloer direct worden belast
  • Geen sloop en bouwwerkzaamheden
  • Geen extra belasting op de ondergrond (soortelijk gewicht 52 – 80 kg/m3)
  • Duurzaam en milieuvriendelijk (geen PFAS verbinding)
  • SLS-polymeerschuim is goedgekeurd voor contact met drinkwater
  • Hoge druksterkte (35 – 70 ton/m2)
  • Isolerend

  Missie en visie

  Waterproofing SLS heeft als missie om een oplossing te bieden voor elke verzakkingsproblematiek op een innovatieve en milieubewuste manier. Duurzaamheid dragen we hoog in het vaandel. Wij zoeken door naar een voor ieder geaccepteerde oplossing.

  Met innovatieve, duurzame producten en technieken zullen wij er op een milieubewuste manier voor zorgdragen dat op staal gefundeerde constructies stabiliseren.

  Contact

  Wilt u meer informatie over wat Waterproofing SLS voor u kan betekenen óf over de gebruikte techniek en producten? U kunt hiervoor onderstaand contactformulier gebruiken. Wilt u direct persoonlijk contact dan kunt u ons op onderstaand telefoonnummer bellen.

  Bezoekadres

  Tinnegieter 31
  9502 EX Stadskanaal

  T: +31 (0) 599 – 696 333

  Meer informatie of interesse in onze diensten?