Funderingsherstel Kanaal Almelo de Haandrik

Funderingsherstel Kanaal Almelo de Haandrik

Steeds meer huizen in Nederland hebben funderingsschade. De oorzaken hiervan zijn verschillend, maar het probleem is groot en wordt steeds groter. De inschatting is dat circa 1 miljoen woningen in Nederland met funderingsproblemen te maken kunnen krijgen. Dit is onder andere te lezen op de website van het Kennis Centrum Aanpak Funderingsproblematiek (KCAF): www.kcaf.nl.

SealteQ SLS past nu 5 jaar injectietechnieken toe om funderingen te stabiliseren en daar waar nodig te herstellen. Begin dit jaar zijn wij een samenwerking aangegaan met Van Dijk Maasland (VDM). Zij zijn specialist in funderingsherstel door middel van het toepassen van de tafelmethode. Dankzij deze samenwerking zijn wij als combinatie SealteQ SLS/VDM in staat om het totale pakket aan funderingshersteltechnieken aan te bieden.

Twee weken geleden zijn we gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor het funderingsherstel van een woning aan Kanaal Almelo De Haandrik. Hier passen we de tafelmethode toe. Deze woning is de eerste van de woningen langs het kanaal waar funderingsherstel nodig is. We werken bij deze woning samen met een lokale aannemer, Bouwbedrijf Maneschijn uit Vroomshoop.

Zoals op de foto’s hieronder te zien is, zijn we begonnen met afdekken. Zo is de trapopgang bijvoorbeeld afgetimmerd zodat de bovenverdieping zoveel mogelijk stofvrij blijft. Daarna zijn we verder gegaan met het verwijderen van de keuken, de badkamer, het toilet, alle deuren en vloeren. Ook de betonvloeren worden verwijderd. De fundering wordt vervolgens klaargemaakt voor nieuw te plaatsen stalen funderingspalen en voor de veiligheid hebben we trillingsmeters geplaatst. Na deze voorbereidende werkzaamheden kunnen we, vanaf volgende week, daadwerkelijk aan de slag. Graag houden we je in vervolgberichten op de hoogte van dit project om je een beeld te geven van wat er allemaal komt kijken bij funderingsherstel.

Meer weten over de mogelijkheden van funderingsherstel? Dan kun je uiteraard contact met ons opnemen.

Update 23 december 2022

Twee weken geleden plaatsten we een bericht over de voorbereidende werkzaamheden die we hebben uitgevoerd voor het funderingsherstel bij een woning aan Kanaal Almelo-De Haandrik. Inmiddels zijn we bezig met het daadwerkelijke funderingsherstel zelf. De stalen funderingspalen zijn geplaatst en op diepte gebracht (ongeveer 6 – 7 meter). Ook zijn de stalen buizen gevuld en storten we nog dit jaar de werkvloer. Begin volgend jaar gaan we verder met het maken van inkassingen en treffen we de voorbereidingen voor de gewapende betonnen vloer.

Update 26 januari 2023

In de afgelopen weken hebben we weer een aantal stappen gezet als het gaat om het funderingsherstel van een woning aan Kanaal Almelo de Haandrik. Eind december hebben we de geplaatste funderingspalen gevuld. Inmiddels zijn ook de inkassingen gemaakt. Dit zijn openingen in de muren waar in dit geval de wapening van de vloer doorheen gaat. Ook zijn er nokken geplaatst om de sparingen gelijk op te vullen. Op dit moment wordt de eerste wapening gevlochten zodat we daarna de vloer kunnen storten.

Update 2 maart 2023

Na alle herstelwerkzaamheden is het tijd om weer op te bouwen aan Kanaal Almelo de Haandrik. Tijd om het huis weer bewoonbaar te maken. In de afgelopen tijd is de constructieve vloer gestort en die is inmiddels uitgehard. Ook is de benodigde isolatie aangebracht en is de cementdekvloer uitgehard. Nu is het de beurt aan de vakspecialisten die van het huis weer een echt thuis gaan maken.

Nieuw conserveringssysteem kunstwerk de Kringel
Bekijk het volgende project

Nieuw conserveringssysteem kunstwerk de Kringel

Het van Heekplein is een plein in de binnenstad van Enschede. Dit plein is ontstaan als onderdeel van de naoorlogse stadsvernieuwing. Nu vind je op en rondom dit plein het winkelhart van Enschede. Er zijn veel winkels van bekende winkelketens en elke dinsdag en zaterdag is er markt. Op dit plein staat ook kunstwerk de Kringel.

Benieuwd hoe wij u verder kunnen helpen met uw project?

© Copyright SealteQ 2024 Gebouwd door Saam' Marketing uit Groningen