• Scheuroverbruggende gietvloer van Heek

 • Terug

  Stralen staal

  Stralen staal

  Staal stralen is een oppervlaktebehandeling waarin SealteQ ruime ervaring en bekwaamheid heeft en waarvoor het de beste middelen tot haar beschikking heeft. Stralen is een zeer effectieve manier van roestverwijdering op stalen oppervlaktes. Staal stralen is een methode waarbij met hoge druk een stroom schurende deeltjes op een element wordt geblazen. SealteQ en dochterorganisatie MCB conserveringen heeft de beschikking over drie locaties in Nederland (Bergum, Schoonebeek en Bergharen) modern geoutilleerde conserveer hallen om de straal- en conserveringswerkzaamheden volledig in eigen beheer en op professionele wijze uit te voeren.

  Staal straalcabines

  SealteQ en MCB hebben de mogelijkheden om corrosiebescherming te bieden door het stralen van staal en grote constructies van staalcoating te voorzien. Metalliseren is een duurzame oplossing. Dankzij de grootte van de hallen kunnen wij bij complete bruggen en brugdelen het staal stralen, staal conserveren en metalliseren.

  Stralen staal in de praktijk

  Een voorbeeld van ons werk vindt u in het archief van de nieuwsberichten. In de cabine van SealteQ te Bergum is in het verleden hard gewerkt aan de secties voor de versteviging van de Galecopperbrug. Zo heeft SealteQ zes secties voor de circa drie meter hoge en twee en een halve meter brede stalen liggers van de Galecopperbrug behandeld. Na het stralen is er een 3 laags systeem aangebracht om zo de ligger voldoende bescherming te geven. Met ruim 200.000 voertuigen per dag is de Galecopperbrug de op één na drukste brug van Nederland.  Door stralen staal is het staal beschermd en door de verhoging van de brug zelf is het nu mogelijk hogere ladingen over de waterweg te vervoeren. De Galecopperbrug blijft hiermee minstens dertig jaar een veilige verbinding. Zo blijft Nederland goed bereikbaar: over de weg én over het water.

  Staal conserveren op locatie

  Wij zijn gespecialiseerd in het aanbrengen van diverse soorten coating op stalen, betonnen en stenen ondergronden. Bij vastgoed realiseren we een verlengde levensduur middels hoogwaardig coatingwerk met de nieuwste technieken en de beste producten. Alle voorbereidende werkzaamheden zoals bereikbaarheid, voorbehandeling van de ondergrond en/of reparatie zijn disciplines die behoren tot onze kerncompetenties. Bekijk de voor meer informatie onze pagina over staalconservering op locatie.

  www.werkenbijsealteq.com