Een funderingslabel geeft inzicht in de staat van de fundering van een woning. Dit label helpt eigenaren van gebouwen en andere belanghebbenden om te beoordelen of een fundering hersteld moet worden en wat de mogelijke risico’s zijn.
Een funderingslabel geeft inzicht in de staat van de fundering van een woning. Dit label helpt eigenaren van gebouwen en andere belanghebbenden om te beoordelen of een fundering hersteld moet worden en wat de mogelijke risico’s zijn.
Een funderingslabel is vergelijkbaar met een energielabel, maar in plaats van energieprestaties geeft het inzicht in de technische staat van de fundering. Het label wordt gebruikt om te bepalen hoe groot de kans is op funderingsverzakkingen of andere funderingsproblemen. Dit is vooral belangrijk bij de aan- of verkoop van een woning.
Het funderingslabel wordt onderverdeeld in verschillende klassen, variërend van A (goed) tot E (zeer slecht). Huiseigenaren met een fundering in klasse D of E moeten actie ondernemen om verdere schade aan hun woning te voorkomen.
Funderingsproblemen komen vaker voor dan u denkt, vooral in gebieden met klei- of veengrond. Een funderingslabel helpt huiseigenaren om de staat van hun fundering te controleren en indien nodig tijdig maatregelen voor funderingsherstel te nemen. Ook is het voor potentiële kopers belangrijk om te weten of er investeringen nodig zijn om de fundering te versterken.
Het bepalen van een funderingslabel gebeurt door een grondige inspectie van de fundering. Deze inspectie wordt uitgevoerd door een erkende specialist die kijkt naar verschillende factoren zoals:
Op basis van deze factoren wordt een label toegekend, variërend van A (zeer goed) tot E (zeer slecht). Woningen met een slecht funderingslabel worden aangeraden om zo snel mogelijk actie te ondernemen om verdere schade te voorkomen.
Een slecht funderingslabel kan aanzienlijke gevolgen hebben voor de waarde en de veiligheid van uw woning. Huiseigenaren met een fundering die in de lagere klassen (D of E) valt, moeten rekening houden met mogelijke verzakkingen, scheuren in de muren en andere structurele problemen. Hoe langer u wacht met het herstellen van de fundering, hoe groter de schade en hoe hoger de herstelkosten.
Lees meer over hoe we grondstabilisatie uitvoeren en welke betoninjectietechnieken we gebruiken.
Wilt u uw funderingslabel verbeteren of heeft u funderingsproblemen? SealteQ heeft de expertise om funderingsproblemen op een efficiënte en duurzame manier op te lossen, met als doel langdurige veiligheid en stabiliteit van constructies te waarborgen.
Kwaliteit en vakmanschap zijn kernwaarden binnen SealteQ. Daarom werken al onze werkmaatschappijen onder een gecertificeerd, geïntegreerd kwaliteitssysteem.
Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvende inspectie en advies over hoe u de staat van uw fundering kunt verbeteren.