7 juni 2019

Land & water – Koolstoflijmwapening verlengt levensduur pieren Bonaire.

Onze werkzaamheden aan de pieren in Bonaire zijn in Nederland ook niet onopgemerkt gebleven. Het vakblad Land & Water heeft onlangs een uitgebreid verslag geschreven over de werkzaamheden die SealteQ heeft uitgevoerd in Bonaire.

De renovatie van de zuidpier in Kralendijk begon in februari 2018 en is in december 2018 succesvol afgerond. De werkzaamheden zijn begonnen met het vernieuwen van het oppervlakte van de pier. Het oppervlakte van de pier is hersteld met koolstoflijmwapening en is daarna afgewerkt met een twee laags epoxy coatingsysteem. Tevens zijn alle 147 pilaren waarop de pier rust hersteld met glasvezel omhulsels die naderhand gevuld zijn met beton.

Koolstoflijmwapening

Het systeem koolstoflijmwapening wordt toegepast als de nuttige belasting wordt vergroot op liggers, vloeren en bruggen. Toepassingen variëren dus van vloerversterkingen bij nieuwe trapgaten tot vergroten van de draagkracht van verkeersviaducten. Na het aanbrengen kan een stuclaag en/of brandwerende coating worden aangebracht. Door de combinatie van zeer hoge sterktes en een laag eigen gewicht, kan het systeem makkelijk worden geplaatst om te zorgen voor het versterken van de betonconstructie.

Lees het gehele artikel van Land & Water hier.

 

 

Benieuwd hoe wij u verder kunnen helpen met uw project?

© Copyright SealteQ 2024 Gebouwd door Saam' Marketing uit Groningen