7 juli 2022

Gastcollege Ömer Likoglu bij cursus Aanpak Funderkingsproblematiek

Een goede fundering is de basis voor elk bouwwerk. Denk bijvoorbeeld maar aan de fundering van je eigen huis. Als je woning niet goed gefundeerd is, kan dat grote gevolgen hebben. Er ontstaan scheuren in de muren of je krijgt te maken met verzakkingen. De stichting  (KCAF) schat in dat in Nederland ongeveer 1 miljoen woningen te maken kunnen krijgen met funderingsproblemen. Dit is een grove inschatting omdat je funderingen niet kunt zien. Bovendien zijn er veranderende omgevingsfactoren die invloed hebben op de staat van de funderingen. Maar ook al is het een grove schatting, dit aantal geeft zeker aan dat het om een serieus probleem gaat.

In samenwerking met verschillende kennisinstellingen en experts organiseert de KCAF samen met PAO Techniek en Management (PAOTM) (TU Delft) regelmatig de cursus Aanpak Funderingsproblematiek. In deze cursus leren deelnemers meer over het ontstaan van funderingsproblemen, hoe erger te voorkomen en hoe (daar waar het te laat is) de fundering hersteld kan worden. Tijdens de cursus van afgelopen juni was onze collega Ömer Likoglu te gast om meer te vertellen over injectietechnieken. Want veel mensen weten namelijk helemaal niet dat injectietechnieken een goede optie zijn om funderingsproblematiek aan te pakken. Voordeel is namelijk dat je niet te maken hebt met sloop- en bouwwerkzaamheden en dat het snel uitgevoerd kan worden tegen relatief lage kosten. Daarnaast is het ook nog eens duurzaam en milieuvriendelijk.

De deelnemers aan deze cursus waren belangstellenden uit allerlei soorten organisaties die graag nieuwe technieken willen leren om goed advies te kunnen geven aan mensen die problemen hebben met hun fundering. In september start een nieuwe editie van deze cursus.

Meer weten over de mogelijkheden en toepassing van injectietechnieken? Bij SealteQ vertellen we u er graag alles over dus neem gerust contact met ons op.

Benieuwd hoe wij u verder kunnen helpen met uw project?

© Copyright SealteQ 2024 Gebouwd door Saam' Marketing uit Groningen