Rode loper krijgt weer kleur

Rode loper krijgt weer kleur

In het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen heeft SealteQ voor het derde seizoen op rij, in samenwerking met de Gemeente Stadskanaal, mensen met afstand tot de arbeidsmarkt de kans geboden om een opleidingstraject tot constructieschilder te volgen.

Opleidingsmogelijkheid

Samenwerkingen als deze zijn voor beide partijen mooie kansen; voor SealteQ om nieuw, gemotiveerd personeel aan te trekken en voor uitkeringsgerechtigden om, middels een proefplaatsing, een opleiding te volgen tot een kansrijk beroep, in dit geval constructieschilder. Bevalt het van beide kanten goed? Dan wordt er een arbeidsovereenkomst voor minimaal 6 maanden getekend!

De opleiding tot constructieschilder bestaat uit twee onderdelen; theorie en praktijk. Dit jaar vond de praktijkopdracht plaats op De Rode Loper. Deze loop- en fietsbrug is door de gemeente beschikbaar gesteld en is hét boegbeeld van Stadskanaal. Omdat de rode kleur al een ruime tijd was vervaagd, werd dit als uitstekende kans gezien om het vak te leren. De kandidaten hebben in september 2018 de gehele binnenzijde van de 56 meter hoge Rode Loper opnieuw in de karakteristieke kleur rood geconserveerd.

Afronding

De afgelopen weken is ook de buitenkant aangepakt. Vanuit een hoogwerker die op de Rode Loper stond is het grootste gedeelte van de buitenzijde geschilderd. De N366 ter hoogte van Stadskanaal is twee weekenden gesloten geweest. Dit was noodzakelijk om de buitenzijde boven het wegdek in alle veiligheid te kunnen conserveren. Inmiddels zijn de werkzaamheden voltooid en doet de Rode Loper haar naam weer eer aan.

Gerelateerde markten

Nedtrain voorzien van nieuwe epoxy vloercoating
Bekijk het volgende project

Nedtrain voorzien van nieuwe epoxy vloercoating

In opdracht van NedTrain Service heeft SealteQ begin dit jaar een nieuw vloersysteem aangebracht. Vanwege de korte beschikbaarheid van het te behandelen oppervlak, maximaal 24 uur buiten bedrijfstelling, is er gekozen voor een snel hardend vloersysteem. Dit vloersysteem was na ongeveer 12 uur weer beloopbaar en na 24 uur weer volledig belastbaar. De werkzaamheden zijn in twee fasen uitgevoerd vanwege de korte doorlooptijd. In 2018 is de eerste fase uitgevoerd en begin dit jaar is de tweede fase uitgevoerd.

Benieuwd hoe wij u verder kunnen helpen met uw project?

© Copyright SealteQ 2024 Gebouwd door Saam' Marketing uit Groningen