• Terug

  Staal conserveren

  Staal conserveren

  Conserveren, stralen en metalliseren van staal zijn oppervlaktebehandelingen waarin SealteQ ruime ervaring en bekwaamheid heeft. Onze dienstverlening op het gebied van staalconservering is erg uitgebreid.

  Staalconservering voor grote objecten

  SealteQ heeft de beschikking over drie modern, uitgeruste conserveerhallen in Nederland (Bergum, Schoonebeek en Bergharen). Hierdoor kunnen wij de straal- en conserveringswerkzaamheden volledig in eigen beheer uitvoeren. Dankzij de grootte van de hallen kunnen wij van complete bruggen en brugdelen het staal stralen, conserveren en/of metalliseren (schooperen/aluminiseren).

  Staalconservering op locatie

  SealteQ heeft een groot aantal mobiele straal- en spuitmachines ter beschikking. Hierdoor kunnen wij overal op locatie staal stralen en conserveren. Of het nu gaat om het aanbrengen van een éénlaags of meerlaagse systeem, brandwerende systemen of het aanbrengen van een TSA of TSZ laag. Uw constructie is bij SealteQ in goede handen.

  Oppervlaktebehandeling

  SealteQ biedt diverse diensten voor oppervlaktebehandeling. Zo zijn naast het conventionele gritstralen ook het sponsstralen en het ontlakken middels inductie (chroom6) alledaagse werkzaamheden.

  Sponsstralen

  Bij sponsstralen is het gritkorreltje omsloten door een PE Spons. Tijdens het stralen wordt het straalstof opgenomen door het sponsje. Dit resulteert in een aanzienlijke stofreductie. Hierdoor is een bijzondere afscherming niet nodig. Er kan gevarieerd worden in gritkorrelsoort en -grootte waardoor het toepasbaar is op verschillende typen ondergrond.

  Inductie

  Inductie houdt in dat het staal kortstondig wordt verhit, hierdoor verliest de coating zijn hechting. Een groot voordeel van dit proces is dat er geen stof vrijkomt. Hierdoor is het een uitermate geschikt systeem om Chroom 6 te verwijderen.

  Onze straal- en spuitcabines

  SealteQ heeft 3 straal- en spuitcabines in Nederland. Hier worden de meest uitgebreide en complexe conserveringswerkzaamheden in uitvoering genomen.

  Hieronder vindt u per locatie de mogelijkheden.

  Locatie Bergum

  • Geconditioneerde straal- en spuitcabine, afmetingen 40 meter x 20 meter en een hoogte van 5,6 meter
  • Eigen los- en laadkade aan het Prinses Margrietkanaal
  • Eigen hijscapaciteit 3 x 20 ton
  • Opslagterrein van circa 10.000 m².
  • Stralen staal, metalliseren, conserveren staal

  Locatie Bergharen

  • Geconditioneerde spuithallen (4x), afmetingen 18 meter x 100 meter
  • Volautomatische werpstraalmachine, afmetingen 2 meter x 1 meter tot een lengte van 25 meter
  • Handstraalcabine 25 meter x 6 meter
  • Eigen hijscapaciteit van 10 ton
  • Opslagterrein van circa 10.000 m².

  Meer informatie of interesse in onze diensten?

   www.werkenbijsealteq.com