Onderhoud Coop Himmelb(l)au-paviljoen Groninger museum

Als je het Centraal Station van Groningen uitloopt kun je er niet omheen; het Groninger Museum. Een bijzonder gebouw, ontworpen door Alessandro Mendini in samenwerking met andere kunstenaars, vormgevers en architecten. Zo nodigde Mendini drie gastarchitecten uit om ‘eigen’ paviljoens te ontwerpen, zo ook Coop Himmelb(l)au uit Wenen.

Het Coop Himmelb(l)au-paviljoen is ontworpen als een uitvergrote sculptuur op de sokkel van de Mendinipaviljoens. Alles is schots en scheef en ontregelend.  De kleuren zijn die van de materialen: grijs van het beton, rood van het staal en zwart van het teer. Het bouwmateriaal is beton en staal, dat op plekken waar de materialen elkaar niet raken opgevuld is met glas.

SealteQ heeft de opdracht gekregen om de coating van de stalen beplating van het paviljoen te herstellen. Deze beplating is 20 jaar geleden gemonteerd en toe aan een grote onderhoudsbeurt. De kleuren zijn vervaagd en op verschillende plekken is er roestvorming ontstaan. Ook gaan we de platen ontdoen van de nano-coating die erop zit. Deze coating zorgde voor een waas over de beplating.

Uitdagende opdracht

Het is een uitdagende opdracht om een aantal redenen. We voeren de opdracht uit terwijl het museum gewoon doordraait. De platen op het paviljoen zijn bovendien niet zomaar te bereiken. We doen dit met behulp van hoogwerkers die staan op het ponton, de binnenplaats en aan de kant van de weg. En last but not least is het belangrijk dat de beplating zijn het originele ontwerp behoudt. Dat betekent een echte precisieklus voor onze constructieschilders. Als het weer de komende tijd goed meewerkt dan ziet het paviljoen er voor de bouwvak weer uit als nieuw.

RTV Noord maakte een item over dit bijzondere project. Je kunt het via deze link bekijken: Groninger Museum krijgt nieuwe verflaag: ‘Dit is heel iets anders dan kozijnen schilderen’.

Behandeling optrekkend vocht in Den Helder
Bekijk het volgende project

Behandeling optrekkend vocht in Den Helder

In de afgelopen periode hebben onze vakspecialisten van SealteQ Ivacon (Amsterdam) optrekkend vocht behandeld in een woning in Den Helder.

Benieuwd hoe wij u verder kunnen helpen met uw project?

© Copyright SealteQ 2024 Gebouwd door Saam' Marketing uit Groningen