Nieuw conserveringssysteem kunstwerk de Kringel

Nieuw conserveringssysteem kunstwerk de Kringel

Het van Heekplein is een plein in de binnenstad van Enschede. Dit plein is ontstaan als onderdeel van de naoorlogse stadsvernieuwing. Nu vind je op en rondom dit plein het winkelhart van Enschede. Er zijn veel winkels van bekende winkelketens en elke dinsdag en zaterdag is er markt. Op dit plein staat ook kunstwerk de Kringel.

In opdracht van de gemeente Enschede hebben de vakspecialisten van SealteQ dit kunstwerk voorzien van een nieuw conserveringssysteem. Eerst hebben we het kunstwerk helemaal laten reinigen door Vitos Specialistische Reiniging BV. Dit hebben zij ’s nachts gedaan. Onze vakspecialisten hebben het kunstwerk daarna compleet opgeschuurd en bijgeplekt waar nodig. Vervolgens hebben wij zowel het kunstwerk als het hekwerk eromheen voorzien van een compleet nieuw 2-laags conserveringssysteem. Meteen in de nieuwe kleuren van de gemeente die je ook op andere plekken in het straatbeeld terugziet. Bijvoorbeeld op lantaarnpalen, hekwerken, bordjes en prullenbakken.

Wij hebben onze werkzaamheden overdag uitgevoerd met behulp van hoogwerkers. Alleen op dinsdag waren we niet aanwezig zodat de weekmarkt zonder hinder door kon gaan. Als laatste hebben we ook het kitwerk van de funderingsblokken opnieuw gedaan zodat de Kringel er nu weer helemaal netjes bij staat.

Gerelateerde markten

Onderhoud parkeergarages Fregelaan in Amsterdam
Bekijk het volgende project

Onderhoud parkeergarages Fregelaan in Amsterdam

In de afgelopen periode zijn we aan het werk geweest bij drie parkeergarages aan de Fregelaan in Amsterdam. We hebben daar waterlekkages verholpen, betonreparaties uitgevoerd en we hebben de hellingbanen voorzien van een nieuwe slijtlaag. Als eerste hebben we de lekkages die ontstaan zijn door de bovengelegen daktuinen en loopbordessen aangepakt. Dit deden we door alle aansluitingen en details in te werken met een waterdicht membraan. Het ging hier om de aansluiting daktuin/opstand, de voegen van de afdekbanden en de voegen van de loopbordessen en trappen.

Benieuwd hoe wij u verder kunnen helpen met uw project?

© Copyright SealteQ 2024 Gebouwd door Saam' Marketing uit Groningen