• Elastisch & waterdicht parkeerdaksysteem

 • Terug

  Betonrot

 • Betonrot
 • Betonrot is een schadevorm die kan ontstaan aan gewapend beton. Hiermee wordt voornamelijk gedoeld op roestvorming aan de wapening, wat grote implicaties voor de sterkte van de constructie tot gevolg kan hebben. Deze schadevorm kan ontstaan in slecht ontworpen of uitgevoerde betonelementen waarvan de beschermlaag onvoldoende of geen effect (meer) sorteert.

  Ontstaan van betonrot

  Betonrot ontstaat door carbonatie en/of is te wijten aan aantasting door indringing van chloriden. Een zeeklimaat en het strooien van zout verhogen het risico op het ontstaan van deze schadevorm. Ook beton waarin een te grote hoeveelheid calciumchloride is gebruikt, teneinde het verhardingsproces te versnellen, lopen een verhoogt risico.

  In combinatie met een basische omgeving zorgt de verbroken beschermende ijzeroxidelaag rond de wapening ervoor dat de buitenlucht het roestproduct niet langer afschilfert.

  betonrot herstellen

  Betonrot voorkomen

  Wanneer betonrot optreed is specifieke detectie de eerste essentiële stap naar het oplossen van dit probleem. De schade-experts van SealteQ kunnen exact voor u bepalen wat de beste oplossing is voor uw constructie of element. In de meeste gevallen kan betonreparatie soelaas bieden, maar wanneer elementen te ernstig zijn aangetast moeten deze vervangen worden.

  Project

  SealteQ heeft in opdracht van Brands Bouw en Onderhoud B.V. de werkzaamheden uitgevoerd aan de luchtwachttoren bij Warfhuizen. De toren is gemaakt van betonnen elementen, waarvan een groot deel was beschadigd. De meeste daarvan zijn hersteld. De elementen die niet konden worden hersteld, zijn vervangen door nieuwe. Zie het resultaat van het werk van SealteQ het artikel over de  Warfhuister luchtwachttoren.

  Kijk het dienstenmenu om meer te weten te komen over onze herstelmethodieken voor onder meer betonrot.

  Meer informatie of interesse in onze diensten?