Onderhoud parkeergarages Fregelaan in Amsterdam

Onderhoud parkeergarages Fregelaan in Amsterdam

In de afgelopen periode zijn we aan het werk geweest bij drie parkeergarages aan de Fregelaan in Amsterdam. We hebben daar waterlekkages verholpen, betonreparaties uitgevoerd en we hebben de hellingbanen voorzien van een nieuwe slijtlaag. Als eerste hebben we de lekkages die ontstaan zijn door de bovengelegen daktuinen en loopbordessen aangepakt. Dit deden we door alle aansluitingen en details in te werken met een waterdicht membraan. Het ging hier om de aansluiting daktuin/opstand, de voegen van de afdekbanden en de voegen van de loopbordessen en trappen.

Daarna hebben we verschillende betonreparaties in de garages zelf uitgevoerd, waaronder bij de aansluiting van de wand en de vloer. Die aansluiting hebben we ook voorzien van een 2-laags bitumen afdichting voorzien van een wapeningsvlies als extra bescherming ter voorkoming van toekomstige lekkages. De lekkende doorvoeren in de betonnen wanden hebben we afgedicht door StopaQ rond de leidingen aan te brengen en af te werken met een mortel. Ook was er sprake van scheurvorming in de keldervloer. Die is onder lage druk geïnjecteerd met onze speciale 2-componenten injectietechniek. Daardoor is de kelder weer waterdicht en kan de wapening niet meer aangetast worden door vochtintreding.

Hellingbanen

Als laatste hebben we de hellingbanen aangepakt. Om de overlast voor de gebruikers van de parkeergarage zoveel mogelijk te beperken, hebben we die voorzien van een sneldrogend antislip gietvloersysteem. Na het voorbehandelen van de ondergrond is er een gietlaag aangebracht. Die is ingestrooid met basaltsplit en daarna transparant afgelakt. De randdetails zijn ook in het waterdichte systeem meegenomen. Na het schilderen van de betonnen keerwanden van de hellingbanen is een mooi geheel ontstaan en zijn de betonconstructies weer duurzaam beschermd.

Gerelateerde markten

Kelderafdichting in Keramiekmuseum Princessehof
Bekijk het volgende project

Kelderafdichting in Keramiekmuseum Princessehof

Eén van de mooie dingen aan ons werk is dat we op allerlei verschillende plekken komen. Zo zijn we op dit moment aan het werk in het prachtige pand van Keramiekmuseum Princessehof, midden in de historische binnenstad van Leeuwarden.

Benieuwd hoe wij u verder kunnen helpen met uw project?

© Copyright SealteQ 2024 Gebouwd door Saam' Marketing uit Groningen