• Conserveren hoofddraagconstructie CS Amsterdam

 • Terug

  Vervangen van het wandtegelwerk van zwembad De Delte

  Zwembad de Delte

  SealteQ is vorige week begonnen met werkzaamheden aan het zwembad De Delte te Gorredijk. De werkzaamheden die door SealteQ worden uitgevoerd zullen betrekking hebben op het diepe bassin. Het wandtegelwerk en de overloopgoot van het bassin zullen worden gesloopt en daarna worden vervangen.

  Slopen van het wandtegelwerk

  Zoals hierboven is vermeld is SealteQ begonnen met het slopen van het wandtegelwerk inclusief de voegen. Deze sloopwerkzaamheden zullen met de hand worden uitgevoerd. Wanneer het wandtegelwerk verwijderd is zal er een bekisting worden gemaakt. Deze sluit aan op de overloopgoot. Hier zal beton in worden gegoten om een betere overlooprand te realiseren tussen het water en de overloopgoot.

  Aanbrengen van nieuw tegelwerk

  Nadat de betonnen overlooprand is gerealiseerd, zal SealteQ hier twee kwartronde tegels op plaatsen. Het nieuwe tegelwerk zal worden geplaatst met een epoxy voegwerk dat geen water doorlaat. Het verwijderde stuk wandtegelwerk, dat is vervangen door beton, zal worden voorzien van een coating. Op de plaatsen waar geen overloopgoot aanwezig is zal SealteQ de wanden inspecteren op scheuren in het beton. Wanneer er scheuren aanwezig zijn zullen deze moeten worden opgevuld met een gemodificeerd cementgebonden mortel.

  Coaten van het tegelwerk

  Wanneer de reparatiewerkzaamheden aan de overloopgoot en het wandtegelwerk zijn voltooid, zal SealteQ beginnen met het coaten van het wandtegelwerk van het bassin. Kale ondergronden zullen worden bewerkt, zodat het coatingsysteem een goede binding met de ondergrond zal krijgen. Vervolgens zullen er drie verschillende coatings worden gebruikt bij de impregnatie van het bassin. Ten eerste zal er coating komen op de kale onderdelen van het bassin. Ten tweede zal er coating worden aangebracht op de bestaande betonwanden en de nieuw aangebrachte overlooprand. Tot slot nog een laag van de overloopgoot tot en met de onderkant van de bassinrand.

  www.werkenbijsealteq.com