Eindresultaat van de gerenoveerde pieren in Bonaire

Eindresultaat van de gerenoveerde pieren in Bonaire

Red Eye Productions Bonaire heeft een film gemaakt waarin het eindresultaat van de gerenoveerde pieren te Kralendijk, Bonaire centraal staat.

Werkzaamheden die de levensduur met tientallen jaren verlengen

De renovatie van de zuidpier in Kralendijk begon in februari 2018 en is in december 2018 succesvol afgerond. De werkzaamheden zijn begonnen met het vernieuwen van het oppervlakte van de pier. Het oppervlakte is vernieuwd met koolstoflijmwapening en is daarna met een dubbele laag epoxy gecoat. Onder supervisie van SealteQ is er door het lokale personeel in samenwerking met Nederlandse ijzervlechters, een extra dolphin geplaatst. De extra dolphin met een conusfender zal het aanmeren van grote schepen gemakkelijker maken. De onderzijde van de pier is hersteld met glasvezelwapening dat beter bestand is tegen het zoute milieu van de pier. Tevens zijn alle 147 pilaren waarop de pier rust hersteld met glasvezel omhulsels die naderhand gevuld zijn met beton.

De bovengenoemde werkzaamheden zullen de levensduur van de pier aanzienlijk verlengen met ongeveer 30 jaar. Aan de zijkant van de pier zijn er rubberen protectie panelen gemonteerd, deze protectiepanelen zorgen er voor dat de pier niet zal beschadigen bij het aanmeren van schepen. Tevens zijn er zes nieuwe rubberen fenders aangebracht met een gewicht van 2000 kg per stuk. Deze fenders zullen voorkomen dat schepen tegen de pier aanbotsen wanneer ze aangemeerd zijn.

Opruimen van de zeebodem

SealteQ heeft samen met de andere bedrijven die betrokken waren bij de renovatie een donatie gedaan van $11.000,-. Dit bedrag zal worden gebruikt om de enorme rotzooi op te ruimen dat op de zeebodem ligt in de mooie wateren rond de haven en bij Klein Bonaire. In het weekend van 19 en 20 januari is Stinapa aan wie het bedrag is gedoneerd, met een groot aantal vrijwilligers (duikers) deze verontreiniging met succes te lijf gegaan.

SealteQ biedt supervisie bij het ondergrouten van 10-MAN generatoren in Honduras
Bekijk het volgende project

SealteQ biedt supervisie bij het ondergrouten van 10-MAN generatoren in Honduras

SealteQ is benaderd door Goltens Rotterdam B.V. om begeleiding te bieden bij het ondergrouten van 10 MAN-generatoren. De werkzaamheden zijn uitgevoerd door lokaal personeel onder supervisie van SealteQ. Wanneer alle werkzaamheden zijn voltooid. Zullen de 10 MAN-generatoren met een gewicht van 160.000 kilo per stuk, geleverd door MAN Energy Solutions. De stad La Ceiba te Honduras kunnen voorzien van 87 megawatt elektriciteit.

Benieuwd hoe wij u verder kunnen helpen met uw project?

© Copyright SealteQ 2024 Gebouwd door Saam' Marketing uit Groningen