Nieuw coatingsysteem parkeergarage Noord & Zuid UMCG

Nieuw coatingsysteem parkeergarage Noord & Zuid UMCG

SealteQ  heeft een nieuw coatingsysteem in Parkeergarage Noord & Zuid van het UMCG te Groningen aangebracht. Het UMCG bezit 2 ondergrondse parkeergarages met een capaciteit van circa 2.500 auto's.

Beschikbaarheid parkeergarage

Een parkeergarage bij een instelling als het UMCG hoort constant beschikbaar te zijn. Werkzaamheden die de capaciteit beperken is een behoorlijke verstoring van de dagelijkse gang van zaken. Korte doorlooptijd en een strakke planning en dag en nacht doorwerken (24/7). Veel van de voorbereidende werkzaamheden zijn ’s nachts  uitgevoerd. De voorbehandeling van de ondergrond (van alle drie niveaus) bestond uit het verwijderen van de bestaande coating en ongerechtigheden. Hierdoor werden de aanwezige beschadigingen ook zichtbaar. Dat gebeurde door middel van stofarm stralen, waardoor vervolgens het geheel schoon en stofvrij werd gemaakt.

Na het uitvoeren van de nodige betonreparaties is de gehele vloer geëgaliseerd en vervolgens het gehele vloeroppervlak voorzien van een epoxyprimer/schraaplaag. De eerste laag is aangebracht en ingestrooid met vuurgedroogd zand. Bij de tweede laag is er onderscheid gemaakt in kleurstelling. Hierbij is er voor de rijbanen en parkeervakken gekozen voor de kleur geel. De voetpaden zijn vervolgens blauw ingekleurd. Na doorharding van deze laag zijn de parkeervakken, pictogrammen en belijning aangebracht. Tevens zijn alle dilatatievoegen in de vloer geheel vernieuwd.

Planning

Fase Zuid: 16.000 m2 in 6 weken doorlooptijd geheel voorzien van een 3 laags coatingsysteem.
Fase Noord: 20.000 m2 in 6 weken doorlooptijd geheel voorzien van een 2 laags coatingsysteem.

6.000m2 beschermlaag spuitbeton bij Hondsrugtunnel in Emmen
Bekijk het volgende project

6.000m2 beschermlaag spuitbeton bij Hondsrugtunnel in Emmen

Het centrum van Emmen heeft een grote metamorfose ondergaan. De centrale Hondsrugweg is ondertunneld en is boven een levendig centrumplein van ruim 26.000 m2 gerealiseerd. De grootte is vergelijkbaar met ongeveer vier voetbalvelden. Bovendien is het Dierenpark Emmen verplaatst van de oost- naar de westkant, een ingrijpend project met de nieuwe naam Wildlands Adventure Zoo. De lange dubbele tunnel van maar liefst 235 meter zorgt ervoor dat het verkeer onder het nieuwe plein door kan rijden.

Benieuwd hoe wij u verder kunnen helpen met uw project?

© Copyright SealteQ 2024 Gebouwd door Saam' Marketing uit Groningen