• Conserveren hoofddraagconstructie CS Amsterdam

 • Terug

  SealteQ Noord

 • SealteQ Noord
 • SealteQ Noord
 • SealteQ Noord
 • SealteQ Noord
 • SealteQ Noord

  SealteQ Noord wat tevens het hoofdkantoor is van de SealteQ Group heeft zich in de afgelopen 40 jaar van een specialist in betonrenovatie, betonreparatie, waterdicht injecteren van (grond)waterlekkages en vloerafwerkingen uitgebreid naar een toonaangevend bedrijf in zowel het levensduur verlengend onderhoud van beton als staal. Zo zijn de afgelopen 40 jaar verschillende grote projecten door SealteQ Noord uitgevoerd. Zo heeft SealteQ Noord het landelijke onderhoudscontract voor alle bovengrondse onderhoudswerkzaamheden aan het aardgastransportnetwerk.

  Mogelijkheden en Specialismen

  Op het gebied van beton is SealteQ Noord een specialist in de breedste vorm van het woord. Enkele diensten die wij aanbieden zijn:

  Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden met betrekking tot betonherstel en het beschermen van beton? Neem dan contact op met SealteQ Noord.

  Vloerafwerkingen

  Bent u opzoek naar een vloerafwerking? Dan bent u bij SealteQ Noord aan het juiste adres. SealteQ Noord biedt een breed scala aan vloerafwerkingen voor o.a.:

  Staalconservering

  SealteQ Noord behoort tot een selectief aantal specialisten op het gebied van levensduur verlengend onderhoud aan staalconstructies zoals bijvoorbeeld: bruggen, sluizen, silo’s, opslagtanks en bovengrondse leidingen. Met het onderhoudscontract voor alle bovengrondse onderhoudswerkzaamheden aan het aardgastransportnetwerk van de Gasunie in Nederland tot de renovatie van de vizierschuiven van het stuwensemble Nederrijn-Lek. SealteQ Noord is een gerenommeerde naam als het gaat om kwaliteit bij straal- en conserveringswerkzaamheden op locatie.

  Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden of heeft u een vraagstuk omtrent staalconservering op locatie ? Als specialist in het stralen en conserveren van staal helpen wij u graag verder.

  Projecten en opdrachtgevers

  History SealteQ Noord

  Frans Nooren B.V.

  Door een jarenlange innovatie op het gebied van afdichting en betonherstel in de breedste vorm heeft Frans Nooren B.V. een reputatie opgebouwd als het gaat om innovatieve oplossingen m.b.t. betonherstel. De eerste grote innovatie was 5 jaar na oprichting in 1977 waarbij gevels waterdicht gemaakt konden worden met behulp van siliconen. Een compleet nieuwe toepassing in de jaren zeventig die resulteerde in grootschalige projecten van tienduizenden vierkant meters impregneren van doorslaande gevels.

  Geheel in eigen beheer ontwikkelde Frans Nooren B.V. in 1980 een technologie om vanuit het water damwanden waterdicht te injecteren. Deze ontwikkeling kreeg toentertijd nationale bekendheid door de televisie-uitzendingen ‘Brandpunt in de markt’. In 1983 werd er als eerste in Nederland is een innovatie traject opgestart om bodemverontreiniging tegen te gaan bij benzinestations. De ontwikkeling betrof een nieuw ontwerp van een vloeistofdichte steen gecombineerd met een olie- en benzinebestendige flexibele voegvulling. Als marktleider zijn, binnen Nederland en Duitsland, op deze specifiek renovatie wijze meer dan 1.000 benzinestations vloeistofdicht gemaakt.

  In 1988 is de productiefaciliteit StopaQ (Stop Aqua) gestart. Een uniek en wereldwijd gepatenteerd afdichtingsproduct, ontwikkeld in eigen beheer, die breed wordt ingezet in kabel- en leidingdoorvoeringen onder het maaiveldniveau. De reden voor de eigen ontwikkeling kwam voort vanwege de grote grondwater lekkage problematiek bij o.a. telefoon- en energiecentrales.

  MultiPaint Staalconservering B.V.

  Door samenwerking tussen Frans Nooren en Sips in 1999 is het samenwerkingsverband de MultiPaint V.o.F. opgericht. Door bundeling van know how en capaciteit is dit de startup geweest voor de realisatie van grote straal- en conserveringswerkzaamheden in Nederland. In 2004 is MultiPaint Staalconservering B.V. opgericht op basis van de specialisatie met de startup van MultiPaint V.o.F.

  MultiPaint Staalconservering B.V. wil naast het traditionele straal- en schilderwerk een toegevoegde waarde hebben voor opdrachtgevers. De doelstelling is het meewerken aan beheerplannen die structureel de onderhoudskosten omlaag brengen zonder afbreuk te doen aan de technische integriteit van de installatie of de functionaliteit van een gebouw en/of kunstwerk.

  SealteQ Noord B.V.

  In 2010 wordt de SealteQ Group opgericht om de bedrijven die een nationale speler zijn geworden met een gespecialiseerd dienstenpakket te verbinden onder één naam. In 2013 wordt met het betreden van het nieuwe hoofdkantoor van de SealteQ Group een stap gezet om SealteQ Noord B.V. te fuseren met Multipaint Staalconservering B.V. Op 1 juli 2017 is MultiPaint Staalconservering B.V. gefuseerd met SealteQ Noord B.V. en gaan ook zij verder onder deze naam. Eén naam en één onderneming dat maakt SealteQ Noord B.V. een multidisciplinaire speler voor al uw onderhoud- en nieuwbouwvraagstukken op het gebied van beton en staal. In de loop der jaren heeft het innovatieve karakter en de uitgebreide kennis het bedrijf een goede naam bezorgd. Zo wordt SealteQ ingeschakeld bij grote en kleine opdrachtgevers voor projecten die specifieke kennis en vakmanschap vereisen.

  Kwaliteit en duurzaamheid

  Met uiteenlopende opdrachtgevers zowel nationaal als internationaal is kwaliteit hét sleutelwoord in onze productie. Hiermee zijn onze opdrachtgevers ervan verzekerd dat hun opdrachten conform de onderstaande kwaliteitseisen worden uitgevoerd.

  • ISO 9001
  • ISO 14001
  • VCA Petrochemie – SealteQ Group
  • KOMO BRL 3201 procescertificaat

  Naast de procescontroles door onze interne kwaliteitsdienst worden wij bij het behouden en onderhouden van deze regelgeving zeer regelmatig gecontroleerd en geaudit door externe certificerende instellingen. Bij SealteQ gaan we een stap verder dan waartoe overheidsinstellingen en de wet ons verplichten. Een bewuste keuze, vanuit onze maatschappelijke verantwoordelijkheid, is onder meer het nastreven van een duurzame aanpak en duurzame alternatieven. Samen met onze opdrachtgevers zoeken naar een optimale balans tussen economische overwegingen (TCO: Total Cost of Ownership) en maatschappelijke belangen is een speerpunt in onze dienstverlening.

  Bezoekadres

  Tinnegieter 31
  9502 EX Stadskanaal

  Postadres

  Postbus 245
  9500 AE Stadskanaal

  T: +31 (0) 599 – 696 333
  E: noord@sealteq.com

  Meer informatie of interesse in onze diensten?