• Betononderhoud & -bescherming van monumenten

 • Terug

  Vloeren in parkeergarage Willinkplein te Emmen gerenoveerd en voorzien van een nieuw coatingsysteem

  SealteQ Noord heeft van de Gemeente Emmen de opdracht gekregen om de vloeren van de bestaande parkeergarage te renoveren en te voorzien van een nieuwe coatinglaag. Daarnaast is ook de opdracht gekregen van AKOR Bouw bv om de vloer, aansluitend op de bestaande -1 vloer, te voorzien van een gelijkend coatingsysteem.

  De werkzaamheden zijn uitgevoerd op de verdiepingsvloeren -1 en -2. Voor wat betreft de omvang van de vloeren hebben we het over zo’n 15.000 m2. Hiermee kan gerust worden gesteld dat dit een omvangrijk project betreft.

  Werkzaamheden

  Om de vloer het gewenste resultaat te geven gaan hier heel wat stappen aan vooraf. Zo wordt er gestart met het behandelen van de ondergronden door deze stofarm te stralen / diamantschuren en vervolgens te stofzuigen. Vloerdelen die niet machinaal bereikbaar zijn worden handmatig met een diamantschuurmachine met afzuiging voorbehandeld.

  Daarnaast zijn diverse kleine beschadigingen in de betonnen ondergrond gerepareerd.

  Het voorbehandelen van een ondergrond is een essentieel onderdeel om de ondergrond vrij te maken van vuil, vet, stof en andere soorten van vervuilingen. Tevens zorgt de voorbehandeling ervoor dat de ondergrond voldoende ruw en draagkrachtig is voor het nieuw aan te brengen coatingsysteem.

  N/mm² = Hechtsterkte

  Voordat er vervolgstappen kunnen worden genomen dient de ondergrond een minimale treksterkte te hebben van 1,5 N/mm² en mag deze niet meer dan 6% vocht bevatten. N/mm² wordt gebruikt om de treksterkte te meten. De treksterkte is de spanning waarbij het materiaal onder invloed van trekbelasting bezwijkt.

  Om te kunnen bepalen of de behandelde ondergrond aan de treksterkte voldoet, wordt er een aantal treksterkte metingen uitgevoerd met een trekproefmeter. De vochtigheid van de ondergrond wordt vlak voordat de applicatie van de 1ste laag wordt aangebracht, gemeten met een vochtmeter.

  Vervolg werkzaamheden

  Nadat de ondergrond is voorbehandeld, wordt deze voorzien van een primer/-schraaplaag. Deze laag bestaat uit een MasterTop P622 waarin ± 600 gram/m2 materiaal is aangebracht en gevuld met een MasterTop F1X ± 600 gram. Het verbruik hiervan is ca. 1,2 kg/m2. De laag wordt vervolgens ingestrooid met gedroogd kwartszand 0,4 – 0,8 mm. Als deze laag voldoende is doorgehard, wordt het overtollige instrooimateriaal verwijderd.

  Zodra de ondergrond goed schoongemaakt is, wordt de seallaag aangebracht. Deze bestaat uit een MasterTop BC 372. Het verbruik hierin is ca. 800 gram/m2.

  Na voldoende indroging van de seallaag worden de parkeervakken, belijning en pictogrammen aangebracht.

  Onze mensen

  Met de aanwezigheid van gemiddeld een groep van 6 medewerkers, inclusief een meewerkend voorman, is de opdracht uitgevoerd. Dit gebeurde in ploegen. Bij het uitvoeren van de laatste fase hebben 8 medewerkers de opdracht afgerond.

  Door de brede ervaring, inzet en gedrevenheid van onze mensen heeft SealteQ de opdracht naar tevredenheid kunnen afronden en opgeleverd aan de Gemeente Emmen en AKOR Bouw bv.

  Nadat de werkzaamheden waren afgerond heeft Gemeente Emmen een film laten maken van het opgeleverde werk. Deze is onderaan dit bericht te vinden.

  nieuw coatingsysteem

  Parkeergarages

  SealteQ heeft al jaren expertise in de uitvoering van vloerafwerkingen in parkeergarages. De werkzaamheden hierin zijn zeer divers. Denk aan het renoveren en coaten van vloeren, maar ook aan kathodische bescherming en constructief spuitwerk.

  www.werkenbijsealteq.com