• Conserveren hoofddraagconstructie CS Amsterdam

 • Terug

  SealteQ renoveert de gevels van het Erasmushuis in Rotterdam

  Erasmushuis

  Werken op dé centrale verkeersader van hartje Rotterdam, de Coolsingel, klinkt als een uitdagende klus en logistieke operatie. Dat is het ook, maar niet één die we uit de weg gaan. Onze vestiging SealteQ West herstelt en beschermt daar het betonwerk aan de gevels van het Erasmushuis.  

  Werkzaamheden bij Erasmushuis 

  We herstellen onder andere het betonskelet van de laagbouw en het betonwerk van de hoogbouw zoals de lateien, dakranden, diktekanten en de noodtrappen. Vervolgens conserveren we de gehele betonconstructie. De herstelde balkonvloeren worden beschermd met een scheuroverbuggende kunststofvloerafwerking. 

  In oktober 2020 startten we in de laagbouw en inmiddels zijn we toe aan de hoogbouw. De werkzaamheden verlopen voorspoedig en naar verwachting zijn we eind juni klaar.  

  Nebest inspecteerde voor onze start de gevels en maakte het bestek (de omschrijving van het uit te voeren werk). In opdracht van NiVo Amsterdam GmbH & Co. KG. voeren we de werkzaamheden uit.  

  Monumentale status 

  Het Erasmushuis werd in 1939 gebouwd en is inmiddels een Rijksmonument. Deze status zorgt ervoor dat we niet alleen werken volgens de zogenaamde CUR-aanbevelingen*, maar ook moeten voldoen aan de eisen van Monumentenzorg. Zo saneren we bijvoorbeeld zo min mogelijk. Het beton brengen we in de oude, originele staat terug.  

  *Een CUR-aanbeveling is een document met technische regels, waarmee het mogelijk is om gebruik te maken van nieuwe materialen en/of constructieve toepassingen.  

  De Coolsingel wordt op dit moment opnieuw ingericht. Omdat het verkeer anders geregeld en omgeleid wordt, is het rustiger rondom het Erasmushuis. Om ervoor te zorgen dat de wegen rondom het pand toch toegankelijk blijven, werken we met hangbruginstallaties en vast steigerwerk. Zo verstopt de verkeersader van de stad niet en kunnen onze collega’s van SealteQ West toch veilig werken.  

  Dienst betonherstel 

  Heb je een vraag over betonherstel? Klik hier voor meer informatie. Natuurlijk zijn we op werkdagen ook telefonisch bereikbaar voor vragen op 0599-696333. Of stuur een mail naar info@sealteq.com.   

  www.werkenbijsealteq.com