• Revitalisatie radiotelescoop Dwingeloo

 • Terug

  Renovatie en coaten van de vloeren in parkeergarage De Brouwerij te Enschede

  parkeergarage

  SealteQ voert in opdracht van de gemeente Enschede een betonrenovatie uit in parkeergarage De Brouwerij in Enschede. De werkzaamheden houden in dat de vloeren van 10 parkeerlagen, inclusief het bovendek, worden gerenoveerd en gecoat. Samen is dit goed voor zo’n 8000 m2 vloeroppervlakte. De toe- en afritten tussen de parkeerdekken worden tijdens de renovatie ook voorzien van een beschermende coating. Parkeergarage De Brouwerij heeft een parkeercapaciteit van 300 plekken.

  De werkzaamheden

  Voordat er wordt gestart met de coatingwerkzaamheden worden er eerst injectiewerkzaamheden uitgevoerd.

  renovatie parkeergarage
  renovatie parkeergarage

  De coatingwerkzaamheden bevatten een pakket aan behandelingen. Hierdoor kan de ondergrond aan het eind van de werkzaamheden veilig en duurzaam worden gebruikt. Voor de parkeerlagen worden andere behandelmethodes toegepast dan voor de hellingbanen.

  Alle ondergronden worden eerst voorbehandeld. Dit houdt in dat de vloeren stofarm worden gestraald. Delen die niet bereikbaar zijn met de straalunit worden met de hand behandeld met een diamantschuurmachine. Door deze behandeling is de ondergrond vrijgemaakt van vuil, vet, stof en andere soorten van vervuilingen. De vloer is dan ook draagkrachtig genoeg voor het nieuw aan te brengen coatingsysteem. Nadat de minimale hechtsterkte van de dekvloeren is gemeten en het vochtniveau bepaald, worden de werkzaamheden na een positieve uitslag hervat.

  Op de parkeervloeren wordt er vervolgens een primer- en schraaplaag aangebracht. Daarna wordt een flexibel membraam aangebracht. Deze wordt ingestrooid. Na voldoende droging wordt het overtollige instrooimateriaal verwijderd en kan de toplaag worden aangebracht.

  De hellingbanen worden voorzien van een primer, slijtlaag en toplaag.

  renovatie parkeergarage
  renovatie parkeergarage
  renovatie parkeergarage
  renovatie parkeergarage

  Oplevering parkeergarage

  De werkzaamheden voor het renoveren en coaten van het beton nadert zijn voltooiing. De oplevering wordt in november 2020 verwacht.

  Specialiteit in renovaties van parkeergarages

  In 2020 heeft de SealteQ Group verschillende soorten opdrachten in parkeergarages uitgevoerd.

  Referenties van deze opdrachten zijn, onder andere:

  SealteQ heeft voor elke vorm van betonrenovatie in parkeergarages gespecialiseerde collega’s in dienst. Doordat we vestigingen over het land hebben, zijn we altijd dichtbij en direct inzetbaar. We bieden u om deze reden diensten op maat aan. Daarnaast ontzorgen we u op elke mogelijk manier. Wilt u meer informatie over onze diensten óf wilt u referenties opvragen, neemt u dan gerust contact met ons op via 0599-696333.

  www.werkenbijsealteq.com