• Conserveren hoofddraagconstructie CS Amsterdam

 • Terug

  OV Terminal Arnhem

 • coaten staal
 • OV Terminal Arnhem
 • OV Terminal Arnhem
 • OV Terminal Arnhem
 • In opdracht van de bouwcombinatie Ov Terminal Arnhem (ballast Nedam Bouw en BAM utiliteitsbouw) heeft SealteQ in samenwerking met MCB (Moors Conserveringen) uit Bergharen de bijzonder gevormde staalconstructie van de wachtruimte van de terminal gecoat.

  De staalconstructie van het dak is geleverd door Centraal Staal uit Groningen en bestaat uit een doorlopende, ononderbroken stalen huidplaat waar aan de bovenzijde grote verstijvingsribben zijn gelast. Het dak is niet vlak maar “golvend “uitgevoerd. De bovenzijde van de staalconstructie is vervolgens afgedekt met een houten dak.

  De bovenzijde van de staalconstructie is derhalve niet meer zichtbaar. Het conserveringssyteem op de “niet zichtzijde” is door MCB in hun straalshop voorzien van een 3-laags beschermend verfsysteem.

  Na transport naar Arnhem zijn de secties op locatie aan elkaar gelast waar SealteQ de lassen aan de niet zichtzijde heeft behandeld.

  De zichtzijde van het staaldak (is onderzijde) zijn ter plaatse op de bouwlocatie door SealteQ gecoat. Het systeem dat hiervoor gebruikt is, is een 2 laags systeem dat middels rolapplicatie is aangebracht. Vanwege de aard van de coating (RAL 9006 metaalkleur) en de wijze van aanbrengen (rollen) ontstaat er een zekere streepvorming in het oppervlak. Dit is een beeld dat de architect bewust heeft nagestreeft. Omdat de totale constructie uit ronde en gebogen vormen bestaat is het onmogelijk om overal de zelfde rolrichting aan te houden. De architect heeft dan ook een opgave verstrekt van de rolrichting per onderdeel/sectie. Deze indicatie is nauwkeurig opgevolgd.

  Onderstaand een opsomming van de stalen componenten welke door de combinatie MCB/SealteQ zijn behandeld.

  Coating aangebracht in shop : ca. 8.000 m2

  Coating aangebracht op locatie : ca. 4.500 m2

  www.werkenbijsealteq.com