SealteQ Group en de fietsbrug over de Vliet

SealteQ Group en de fietsbrug over de Vliet

Een vaste oeververbinding voor fietsers over de Delftse Vliet in Rijswijk bleek een noodzakelijk project om de lokale woon-, recreatie- en werkgebieden met elkaar te verbinden. In november 2013 is er gestart met de werkzaamheden en 12 mei jongstleden werd het grootste gedeelte van de constructie, de draaibrug zelf, op zijn plek gehesen.

Multipaint, onderdeel van de SealteQ Group, heeft de straal- en conserveringswerkzaamheden voor Machinefabriek Emmen uitgevoerd. De kleinere onderdelen voor de fraaie draai-tuiburg zijn gefabriceerd in Emmen en het beweegbare stalen brugdeel is in een loods in Zwartsluis gemaakt. Multipaint heeft in de loodsen de nodige voorzieningen moeten treffen in de vorm van tenten, om veilig te kunnen stralen en te kunnen conserveren onder ideale omstandigheden. De brugdelen zijn na voltooiing van deze werkzaamheden per schip over het IJsselmeer en het Amsterdam-Rijnkanaal naar Rijswijk vervoerd. De diverse onderdelen zijn op de bruglocatie in elkaar gezet en vastgezet. Het gedeelte dat 12 mei op zijn plek moest worden gehesen, weegt 150 ton en heeft een lengte van 40 meter. Er waren 3 kranen voor nodig om de constructie op zijn plaats te tillen. Conform de huidige planning zal de brug medio juli 2014 worden geopend voor fietsers en voetgangers. Een schitterend project om aan mee te werken en strak volgens planning. Werkzaamheden die uitstekend passen in het straatje van Multipaint.

Multipaint en de renovatie van de Galecopperbrug
Bekijk het volgende project

Multipaint en de renovatie van de Galecopperbrug

Van 2013 tot 2015 renoveert Rijkswaterstaat de Galecopperbrug op het traject van de A12 bij Utrecht. Met ruim 200.000 voertuigen per dag is de Galecopperbrug de op één na drukste brug van Nederland. De brug wordt versterkt en het wegdek vernieuwd. De brug wordt uiteindelijk in juli 2014 opgevijzeld, waardoor de doorvaart op het niveau van “Rijnvaarthoogte” wordt gebracht. In de cabine van Multipaint te Burgum is hard gewerkt aan de secties voor de versteviging van de Galecopperbrug.

Benieuwd hoe wij u verder kunnen helpen met uw project?

© Copyright SealteQ 2024 Gebouwd door Saam' Marketing uit Groningen