• Scheuroverbruggende gietvloer van Heek

 • Terug

  Open Monumentendag: monumentale projecten uitgelicht

  Chroom6, Open Monumentendag 2021

  In het tweede weekend van september openen traditiegetrouw de deuren van duizenden monumenten in Nederland. Het is dan Open Monumentendag. Ter ere van al die monumenten zetten wij er een aantal op een rijtje. Het zijn projecten waaraan de vakspecialisten van SealteQ meewerkten in de afgelopen jaren.

  De renovatie en het onderhoud van monumenten vergt namelijk nogal wat specialistische kennis. Expertise die bij SealteQ, door onze jarenlange ervaring in beton- en staalconservering, inmiddels ruimschoots aanwezig is.

  Het Erasmushuis in Rotterdam

  Erasmushuis, Open Monumentendag 2021

  De specialisten van onze vestiging SealteQ West voerden betonrenovatie uit aan de gevels van het monumentale Erasmushuis in Rotterdam. Het overleefde als een van de weinige panden het bombardement in de Tweede Wereldoorlog. Het gebouw staat aan de Coolsingel, in het hartje van de stad. Daardoor was niet alleen de monumentale status, maar ook de logistiek een uitdaging. Lees meer over onze werkzaamheden aan het Erasmushuis.

  De vuurtoren van Scheveningen

  Open Monumentendag 2021

  De afronding van de werkzaamheden aan dit bijzondere monument was al even geleden: eind 2019. Inmiddels hebben we de vuurtoren van Scheveningen in 2021 bijgewerkt, zoals we dat als onderhoudspartij ook doen. Bijzonder aan dit Rijksmonument was de Chroom-6 houdende verflagen die op de vuurtoren zaten. Als specialist in het veilig verwijderen van Chroom-6 een prachtige opdracht om uit te voeren. Lees meer over onze werkzaamheden aan de vuurtoren van Scheveningen.

  Lasloods op de NDSM-werf in Amsterdam

  NDSM, Open Monumentendag 2021

  Het wordt ook wel de kathedraal van de NDSM-werf in Amsterdam genoemd: de lasloods. Toen de scheepswerf nog in gebruik was, werden hier de verschillende onderdelen aan elkaar gelast tot schepen. De vakspecialisten van SealteQ Ivacon renoveerden het beton op verschillende plekken van dit Rijksmonument. Lees meer over onze werkzaamheden aan de lasloods op de NDSM-werf.

  Het stuwcomplex Hagestein

  Open Monumentendag 2021

  Stuwcomplex Hagestein is een van de drie stuwcomplexen in de Nederrijn en Lek die SealteQ renoveerde. Architect Wouter Hamdorff ontwierp in de jaren vijftig het futuristisch uitziende Hagestein. Inmiddels is het – als enige van de drie complexen – een monument. In een speciale kuip lasten onze vakspecialisten onder water de vizierschuif van de stuw. Lees meer over onze werkzaamheden aan Stuwcomplex Hagestein.

  Een monument bezoeken op Open Monumentendag?

  Wil je binnenkijken in een van de duizenden monumenten? Ga dan naar www.openmonumentendag.nl en bekijk welke monumenten in jouw omgeving geopend zijn.

  Meer informatie over renovatie en onderhoud van monumenten?

  Heb je een vraag over renovatie van monumenten? Neem dan op werkdagen telefonisch contact op via 0599-696333 of mail naar info@sealteq.com. Onze collega’s staan je graag te woord.   

  www.werkenbijsealteq.com