• Betononderhoud & -bescherming van monumenten

 • Terug

  Het Cultuurgebouw in Hoofddorp weer voorzien van een nieuwe antislip vloercoating

  antislip vloercoating

  Een vloer dat door veelvuldig gebruik glad is geworden en slijtageplekken heeft, verdient het om weer te stralen. Voor de veiligheid dient de vloer ook weer voldoende stroef te worden gemaakt. Dit kan met een antislip vloercoating.

  SealteQ Ivacon heeft in opdracht van het Cultuurgebouw het herstel van de vloeren uitgevoerd. Met een nieuwe antislip vloercoating zijn de vloeren de eerst komende jaren weer veilig en goed beschermt.

  Het Cultuurgebouw is een bijzonder complex waar verschillende voorzieningen samenkomen in één gebouw. Door de grote aanloop is een goede, veilige vloer een vereiste.

  De werkzaamheden

  De antislip vloercoating is aangebracht op de bestaande gietvloeren. De vloeren zijn als eerste nat gereinigd met behulp van een schrobmachine en ontvetter. Vervolgens zijn ze gedroogd met behulp van een waterzuiger. Met een woodboy en schuurnetten is de vloer droog geschuurd.

  Na het schuren zijn kleine schades hersteld. Daarna is de 1e laag coating aangebracht. Deze laag is voorzien van een anti-slipkorrel. Na voldoende uitharding van de 1e laag is de 2e coating laag aangebracht, eveneens voorzien van een antislip korrel.

  Voor beide coatinglagen is gebruik gemaakt van BASF MasterTop TC 428. De anti-slipkorrel bestaat uit 100-200 µm. µm zegt iets over de ruwheidswaarde van de antislip korrel.

  nieuwe antislip vloercoating

  Oplevering

  De planning en risico’s van een opdracht zijn voor de start van de werkzaamheden goed in kaart gebracht en met elkaar besproken. Doordat de collega’s ook goed op elkaar zijn ingespeeld, kon de opdracht voortvarend worden uitgevoerd. Er zijn geen bijzonderheden opgetreden.

  Halverwege april 2020 hebben we naar uitermate tevredenheid van de opdrachtgever het project opgeleverd.

  Wilt u meer weten over wat SealteQ voor u kan betekenen op het gebied van antislip vloercoating? Klikt u dan hier en maak een afspraak.

  nieuwe antislip vloercoating
  nieuwe antislip vloercoating

  www.werkenbijsealteq.com