Renovatie- en opfriswerkzaamheden aan de H.N. Werkmanbrug in Groningen

Renovatie- en opfriswerkzaamheden aan de H.N. Werkmanbrug in Groningen

Op het moment kom je het vaker tegen… Door de gevolgen van  het COVID-19 virus zijn er minder mensen op de straten. Een bijzondere wending hieraan is dat opdrachten die nog niet direct op de planning stonden, maar wel in de nabije toekomst, naar voren worden geschoven. Publiek heeft dan minder ‘last’ van de gevolgen van de werkzaamheden. De H.N. Werkmanbrug, de bekende brug naast het Groninger Museum, is zo’n opdracht die iets naar voren is geschoven. In opdracht van de gemeente Groningen zijn de renovatie en opfriswerkzaamheden in week 17 gestart.

Uitvoering werkzaamheden

Maandag 20 april jl. zijn onze collega’s van SealteQ Noord aan de werkzaamheden begonnen. Zo werd eerst de bestaande coatinglaag stofarm diamant geschuurd. Het gehele vloerveld is vervolgens nagekeken op slechte delen en waar nodig gerepareerd. Dinsdag 22 april is de 1e coatinglaag aangebracht en afgestrooid met een antislipkorrel.  Daarop volgend is de overtollige antislip korrel verwijderd met behulp van een veegmachine. Woensdag 23 april is de eindlaag op kleur gebracht. Na het goed indrogen van de eindlaag zijn de gekleurde vlakken aangebracht. Evenals de dilitaties rondom het vloerveld. Nadat de coating voldoende was doorgehard, zijn de afzettingen verwijderd. Op donderdag 24 april om 7.00 uur kon de brug weer worden betreden door publiek. Alle bovengenoemde werkzaamheden zijn volgens planning uitgevoerd, zonder oponthoud. Nadat de werkzaamheden aan de H.N. Werkmanbrug zijn afgerond, ziet deze er weer uit om door een ringetje te halen.

Risico’s

Een korte looproute van het Centraal Station naar de binnenstad en andersom is natuurlijk het mooiste. Omlopen is nooit leuk. Hierin schuilt het risico dat publiek over de brug naar de overkant wil lopen. Om tegen te gaan dat de brug door publiek werd gebruikt, is er bij deze opdracht voor gekozen om de brug af te zetten. In de avond en de nachten werd de brug beveiligd. De coating kon tijdens deze uren uitharden. SealteQ heeft door de juiste voorbereiding, goed vakmanschap en solide en veilig materiaal de renovatie volgens schema kunnen afronden.

Film

Movere Media heeft een prachtige film gemaakt, met onder andere een drone, van de renovatie van de H.N. Werkmanbrug. Zie hieronder het resultaat.

Specialismen

Gerelateerde markten

Renovatie peuterbad van zwembad Moekesgat in Ter Apel
Bekijk het volgende project

Renovatie peuterbad van zwembad Moekesgat in Ter Apel

SealteQ heeft op 17 april jl. weer een leuk project, het renoveren van een peuterbad, naar tevredenheid kunnen opleveren aan gemeente Westerwolde. Leuk omdat deze opdracht weer net even anders was. Naast het technisch renoveren van het peuterbad van zwembad Moekesgat hebben onze collega’s van SealteQ Noord dit ook verfraaid. Het bad is opgefleurd met verschillende zeedieren. Extra speelplezier gegarandeerd voor de allerkleinsten onder ons!

Benieuwd hoe wij u verder kunnen helpen met uw project?

© Copyright SealteQ 2024 Gebouwd door Saam' Marketing uit Groningen