• Elastisch & waterdicht parkeerdaksysteem

 • Terug

  Onderhoud bruggen Gemeente Leeuwarden fase 1

  Blokhuisbrug

  In opdracht van Gemeente Leeuwarden is SealteQ is begonnen met de grootschalige renovatie werkzaamheden aan de beweegbare bruggen in Leeuwarden. In totaal zal SealteQ levensduur verlengend onderhoud gaan uitvoeren aan twaalf bruggen. Door achterstallig onderhoud is de kwaliteit van de bruggen de laatste jaren achteruit gegaan en is het tijd voor levensduur verlengend onderhoud. Het onderhoud zal bestaan uit betonreparaties, herstel van verhardingsconstructies zijnde slijtlagen en conserveringswerkzaamheden.

  Blokhuisbrug

  Het levensduur verlengend onderhoud zal starten bij de Blokhuisbrug. Dit is de eerste brug die SealteQ zal behandelen om de levensduur te verlengen. Het onderhoud zal bestaan uit het vast zetten van de losse traptreden van de trap die leidt naar het plateau van de hydrauliek kelder. Tevens zullen de kalk voerende scheuren worden gerepareerd. De oorzaak van kalk voerende scheuren is waterlekkage. Voordat de scheuren middels een kusthars injectievloeistof kunnen worden gerepareerd dient eerst de oorzaak van de waterlekkage te worden weggenomen.

  Verlaatsbrug

  De tweede brug van fase 1 die door SealteQ zal worden behandeld is de Verlaatsbrug. De Verlaatsburg is een basculebrug waarbij betonschade is ontstaan aan de onderzijde van de brug. De betonschade is het gevolg van wapeningcorrosie. Een andere betonschade die bij deze brug voorkomt is schade aan pijler van de achterhar. Dit is het gevolg van een aanvaring. Hiervoor zal vanaf een ponton worden gewerkt. Vervolgens worden beide betonschades tot achter de wapening vrij gehakt. Hierna wordt de wapening gestraald. Tot slot zal het reparatie mortel worden aangebracht om zowel de brug als de pijler te beschermen.

  Wanneer de bovengenoemde werkzaamheden zijn voltooid zal SealteQ starten met Fase 2. Deze bestaat uit onderhoudswerkzaamheden aan de Hermes- en Eebrug.

  Datum: | Tags: , , , , ,
  www.werkenbijsealteq.com