Renovatie van parkeergarage Arnhem centraal

Renovatie van parkeergarage Arnhem centraal

In opdracht van Gemeente Arnhem is SealteQ begin deze maand gestart met de renovatie van Parkeergarage Arnhem Centraal. De werkzaamheden zullen ongeveer 40 weken in beslag nemen opgedeeld in drie fasen. Gedurende deze periode zal de huidige dekvloer worden verwijderd. Een nieuwe dekvloer zal worden aangebracht en tot slot een coatingsysteem worden aangebracht. De bovengenoemde werkzaamheden hebben als gevolg dat de levensduur van de parkeergarage aanzienlijk wordt verlengd.

Verwijdering van de huidige dekvloer

De eerste fase van de werkzaamheden bestaat uit het verwijderen van alle obstakels die op de vloer staan. De obstakels bestaan vooral uit snelheidsdrempels en waarschuwingspalen waarop verkeersborden met de maximaal toegestane snelheid zijn gemonteerd. Wanneer alle obstakels verwijderd zijn, kan er worden gestart met het verwijderen van de bestaande dekvloer. Deze werkzaamheden bestaan uit het slopen en stralen.

Aanbrengen nieuwe dekvloer en coatingsysteem

Wanneer alle werkzaamheden met betrekking tot het verwijderen van de huidige vloer zijn uitgevoerd zal er een nieuwe pantserdekvloer worden aangebracht. De pantserdekvloer zal ook worden aangestraald om het oppervlakte de juiste ruwheid te geven zodat het coating systeem goed kan binden met de ondergrond. Voordat de vervolgstappen kunnen worden uitgevoerd zal de ondergrond een minimale hechtsterkte van 1½ N/mm² moeten hebben. Dit is noodzakelijk om vervolgens een coating systeem aan te brengen. Het coating systeem bestaat uit verschillende lagen; een primerlaag, een schraap laag, een flexibel membraan, een topcoating en tot slot de belijning en de pictogrammen.

Update 24 mei 2019

De eerste fase van de renovatie van de parkeergarage Arnhem Centraal is afgelopen week voltooid. Fase 1 is de eerste fase van in totaal drie fases waarin de renovatiewerkzaamheden zijn opgedeeld. De werkzaamheden zijn gestart met het verwijderen van de obstakels. De obstakels zijn in dit geval snelheidsdrempels en waarschuwingspalen. Hierna is de dekvloer van parkeerniveau 4c gesloopt en verwijderd. Nadat de dekvloer is gesloopt en verwijderd is de onderliggende vloer stofvrij gestraald en schoon gezogen. De vloerdelen welke niet bereikbaar waren voor de stofvrij straalunit zijn middels handmatige voorbehandeling met een diamantschuurmachine met afzuiging voorbehandeld.

Applicatie van het coatingsysteem

Door deze voorbehandeling is de bestaande ondergrond vrij van vuil, vet en stof. Dit is noodzakelijk omdat er een voldoende ruw en draagkrachtige ondergrond gerealiseerd moet zijn voor het nieuw aan te brengen dekvloer en coatingsysteem. Na de voorbehandeling zijn er enkele hechtsterkte metingen uitgevoerd. De ondergrond moet namelijk een minimale hechtsterkte van 1½ N/mm² hebben. Pas na goedkeuring van de hechtsterkte van de ondergrond is er gestart met het aanbrengen van de pantserdekvloer. Na het aanbrengen van de pantserdekvloer is de vloer stofvrij aangestraald. Vervolgens is de ondergrond voorzien van een primer-, schraap-, flexibel membraan en tot slot de seallaag. Nadat het gehele coatingsysteem is uitgehard zijn de parkeervakken, belijning en pictogrammen aangebracht.

Fase 2

De tweede fase van de renovatie van de parkeergarage Arnhem Centraal heeft betrekking tot niveau 4a en 4b. Voor fase twee is een extra ventilatie/afzuig unit geplaatst. De werkzaamheden starten in fase twee ook met het verwijderen van de obstakels. Vervolgens zullen de vervolg stappen van de werkzaamheden hetzelfde verlopen als in de eerste fase van de renovatie werkzaamheden.

Vervangen van het wandtegelwerk van zwembad de Delte
Bekijk het volgende project

Vervangen van het wandtegelwerk van zwembad de Delte

SealteQ is vorige week begonnen met werkzaamheden aan het zwembad De Delte te Gorredijk. De werkzaamheden die door SealteQ worden uitgevoerd zullen betrekking hebben op het diepe bassin. Het wandtegelwerk en de overloopgoot van het bassin zullen worden gesloopt en daarna worden vervangen.

Benieuwd hoe wij u verder kunnen helpen met uw project?

© Copyright SealteQ 2024 Gebouwd door Saam' Marketing uit Groningen