• Conserveren hoofddraagconstructie CS Amsterdam

 • Terug

  Nieuw coatingsysteem brug Farmsum verlengt levensduur aanzienlijk

  Nieuw 3 laags coatingsysteem van PPG brug Farmsum

  Groot onderhoud aan de bruggen van het zeesluizencomplex in Farmsum

  In opdracht van Spie Nederland B.V. en Van den Herik-Sliedrecht heeft SealteQ de afgelopen drie weken de bascule brug en ophaalbrug van het zeesluizencomplex te Farmsum (Delfzijl) voorzien van een nieuw drie laags coatingsysteem.

  Drie laags coatingsysteem

  In de afgelopen drie weken zijn de valdelen van zowel de bascule- als de ophaalbrug zijn aangestraald en voorzien van een duurzaam drie laags coatingsysteem van PPG. Met de toepassing van het drie laags coatingsysteem zullen de bruggen. Tevens is de bovenbouw van de ophaalbrug gereinigd en ontroest tot P St 3, aansluitend op deze werkzaamheden is ook hierop een drie laags coatingsysteem van PPG aangebracht. De levensduur van de bascule- en de ophaalbrug zijn door de werkzaamheden en de nieuw aangebrachte coating aanzienlijk verlengd.

  Vaarweg blijft geopend

  De vaarweg Lemmer – Delfzijl is een van de belangrijkste vaarwegen van Nederland. Om er voor te zorgen dat er zo weinig mogelijk overlast was van de werkzaamheden aan de bruggen zijn er extra maatregelen genomen. Één van deze maatregelen was zowel overdag als ’s nacht werkzaamheden uitvoeren. Tevens is er voor gekozen om de bovenbouw van de ophaalbrug vanaf de kant te verven met behulp van een hoogwerker.

   

  www.werkenbijsealteq.com