• Elastisch & waterdicht parkeerdaksysteem

 • Terug

  Multipaint en de renovatie van de Galecopperbrug

  Van 2013 tot 2015 renoveert Rijkswaterstaat de Galecopperbrug op het traject van de A12 bij Utrecht.

  Met ruim 200.000 voertuigen per dag is de Galecopperbrug de op één na drukste brug van Nederland. De brug wordt versterkt en het wegdek vernieuwd. De brug wordt uiteindelijk in juli 2014 opgevijzeld, waardoor de doorvaart op het niveau van “Rijnvaarthoogte” wordt gebracht.

  In de cabine van Multipaint te Burgum is hard gewerkt aan de secties voor de versteviging van de Galecopperbrug.

  Multipaint is vaker bezig met onderdelen van grote projecten en de cabine in Burgum biedt ons de mogelijkheid om bijvoorbeeld complete brugdelen te behandelen en te conserveren. De werkzaamheden voor de Galecopperbrug vormen daarop geen uitzondering. Met de renovatie bereikt men dat de brug sterker wordt en dat schepen met een hogere lading onder de brug door kunnen varen. De Galecopperbrug blijft hiermee minstens dertig jaar een veilige verbinding. Zo blijft Nederland goed bereikbaar: over de weg én over het water.

  In opdracht van BSB Staalbouw zijn zes secties voor de circa drie meter hoge en twee en een halve meter brede stalen liggers behandeld. Na het stralen is er een 3 laags systeem aangebracht om zo de ligger voldoende bescherming te geven.

  Multipaint heeft in enkele maanden meer dan 2.000 vierkante meter op deze wijze behandeld.

  Een korte voorlichtingsfilm van Rijkswaterstaat op YouTube laat zien hoe de liggers worden aangebracht. Kijk voor deze film op: https://www.youtube.com/watch?v=2vBopBghrjI

  Onze cabine in Burgum leent zich prima voor deze werkzaamheden, omdat afmetingen van te behandelen bouwdelen groot mogen zijn. Want bij Multipaint is geen klus te groot.

  Datum: |
  www.werkenbijsealteq.com