18 juni 2021

SealteQ in de media: Eisma’s Schildersblad

De opdracht die SealteQ uitvoert bij FC Groningen, blijft ook bij Eisma’s Schildersblad niet onopgemerkt. We conserveren vanaf voorjaar 2021 de stalen overkapping van het Hitachi Capital Mobility Stadion en voorzien deze van een nieuwe coating. Zo kan de dakconstructie er weer jaren tegenaan.

Eisma’s Schildersblad interviewde onze projectleider Marcel Vrijs over deze bijzondere opdracht: ‘Schilderwerk op hoogte in stadion FC Groningen’. Een inkijkje in de aanpak van SealteQ.

Uit het artikel van Eisma’s Schildersblad:

Vrijs kwam er al snel achter dat het grootste knelpunt in het onderhoudsproject was dat sommige delen van de stalen dakconstructie niet eenvoudig te bereiken zijn. “Daarvoor heb je spinhoogwerkers nodig, maar hoe bereik je met groot materieel het voetbalveld en de tribunes als de deuren niet groot genoeg zijn om erdoor te kunnen? Daar is bij het ontwerpen van het stadion blijkbaar niet goed over nagedacht. Een hoogwerker in het stadion hijsen bleek geen optie te zijn. Ook het werken vanaf steigers viel af, omdat die teveel in de weg zouden staan als er straks weer in het stadion wordt gevoetbald met publiek erbij. Voor de hangbrug geldt hetzelfde en bovendien is de dakconstructie daarvoor ook niet sterk genoeg. We hebben ook abseilers overwogen, maar daar leent het project zich toch minder voor”, legt hij uit.

Het artikel verscheen in Eisma’s Schildersblad, editie nummer 6 van 2021. Wil je het hele artikel lezen? Hieronder kun je de PDF van het artikel downloaden.

Benieuwd hoe wij u verder kunnen helpen met uw project?

© Copyright SealteQ 2024 Gebouwd door Saam' Marketing uit Groningen